У Катедрі запалили Вифлеємський вогонь миру (Фото, відео)

Опубліковано:
20 Грудня, 2015 о 17:43
Тернопільські пластуни принесли Вифлеємський вогонь миру в Архикатедру вранці перед службою Божою у неділю, 20 грудня. Усі охочі тернополяни можуть запалити свою свічку вогнем миру та принести у домівку.

– Щороку делегація пластунів України їде у Відень і привозить Вифлеємський вогонь миру. Ця делегація приїжджає у міста і роздає цей вогонь по осередках, – розповідає голова тернопільського “Пласту” Наталія Шимків. – До Тернополя Вифлеємський вогонь миру привезли у п’ятницю.



 

 

– Після цього ми розноситимемо Вифлеємський вогонь миру по лікарнях, навчальних закладах, сиротинцях, – повідомляє Наталія. – А також долучимо сім’ї загиблих воїнів АТО та бійців, які досі воюють. Ще постараємось передати вогонь на сесії міськради та облради. 

 

Вифлеємський вогонь миру для людей як символ миру, любові, злагоди, добра. Він повинен нагадувати про такі людські якості.

 

– Запалюється якраз напередодні Різдва і особливо для тих людей, які не можуть бути вдома на Різдво, – додає пластунка. –  Люди чекають на нього. Щоправда, цього року трішки з запізненням його привезли. Багато хто уже телефонував і запитував, коли буде вогонь. 

 

Протягом місяця пластуни розноситимуть його ще у інші храми Тернополя. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: