У церкві в Козові встановили вітраж із зображенням батька Степана Бандери – отця Андрія Бандери

Опубліковано:
26 Серпня, 2015 о 20:13

У Козові у церкві Успіння Пресвятої Богородиці на одному з вікон встановили вітраж із зображенням батька Степана Бандери – греко-католицького священика отця Андрія, який був капеланом Української галицької армії. Життя його було нелегким: дружина померла рано, а йдучи на війну, він залишив вісьмох дітей та дві парафії, де проводив богослужіння. Розстріляли духівника1941 року, досі не відомо де він похований.  До сьогодні батька Степана Бандери згадують як зразкового народолюбця, патріота і справжнього духовного наставника.

 



Як з’ясувалося, отець Андрій бував у храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Козові, тамтешні мешканці кажуть, що до храму приходив і його син Степан, якого нині величаємо Героєм. А церква ця була для них особливою, бо там відправляв служби чоловік рідної сестри Мирослави –  матері Степана Бандери.

 

Вона походила зі священичої родини Глодзінських, а її рідна сестра Людмила була дружиною священика, який і служив у козівській церкві до війни. А коли дружина Андрія Бандери померла – старшу дочку Оксану виховував той самий священик із козівського храму. Тому на вітражі одного з його вікон церкви символічно зобразили отця Андрія. Священики кажуть, що вже зібрали майже всі документи, щоб проголосити отця Андрія блаженним, сподіваються, що його зображення, до якого молитимуться парафіяни, допоможе їм і через посередництво отця Андрія, Бог почує усі просьби. Розмір вітража – 3 метри висоти та метр двадцять ширини.

 

Виконана робота у техніці «Тіфані» – це спаяний свинець зі склом без барвників. Освятять вітраж під час храмового празника –  Успіння Пресвятої Богородиці, який  відзначатимуть 28 серпня.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: