Людські рештки відкопали під час будівельних робіт у самому центрі міста на вулиці Старий ринок. Будівельники, відкопавши череп людини,  викликали  оперативників. За попередньою інформацією, кістки належать людині, яка загинула в часи Другої світової війни. Стать, вік і причину має визначити судово-медична експертиза.

 



Історична довідка: Про походження вулиці Старий Ринок розповідає її назва. Це все, що залишилося від тієї історичної місцевості Тернопля, звідки бере початок саме місто. Невеликий ринок діяв в цьому місці до кінця 1961 року. Він був майже ровесником Тернополя і формувався довкола замку в межах оборонних валів. У XVII столітті посередині ринкового майдану підносилася Ратуша. В 1942-43 роках німецькі окупанти зруйнували будинки, вирівняли вулицю, під якими в підземних ходах ховалися євреї. Самі підземелля також мали давню історію –  з’єднували замок з оборонними вежами і Надставною церквою. Час від часу асфальт на початку вулиці провалюється, підтверджуючи  існування цих ходів і їх давню історію.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: