У Бережанському краєзнавчому музеї – унікальне журналістське спорядження

Опубліковано:
6 Червня, 2015 о 17:00

Добра пам’ять про добру людину. 

 



Фронтовий журналістський комплект, який належав світлої пам’яті Федору Миколайовичу Крежчківському, викладачу місцевого технікуму механізації та електрифікації сільського господарства, учаснику Другої світової війни, великому книголюбу, зберігається у Бережанському краєзнавчому музеї.

 

Як розповів старший науковий співробітник музею Микола Проців, на цій друкарській машинці Федір Миколайович писав чудові поезії (він автор декількох поетичних збірок), публіцистичні статті. Клавіатура цього дива-техніки ще й досі зберігає тепло його рук, ще ніхто з відвідувачів музею не пройшов повз раритетний експонат байдуже.

 

Микола Проців, який також багато пише, каже: “Федір Миколайович був улюбленцем всіх студентів, а особисті предмети людей, як відомо, зберігають енергетику їхніх власників. Так народжується і формується людська пам’ять. Добра пам’ять про добру людину”.

 

Валентина СЕМЕНЯК

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: