У Бережанах через свавілля правоохоронців активісти пікетували райвідділ міліції

Опубліковано:
17 Липня, 2015 о 07:49

Нещодавно активісти тернопільського осередку ВО «Автомайдан» та ГО «Самооборона Майдану Тернопільщини» пікетували Бережанський райвідділ міліції. Привід – відсутність реакції на умисне знищення автомобіля заступника керівника ГО «Бережанська Самооборона» Любомира Кузяка.

 



На перемовини з активістами вийшов очільник райвідділу, підполковник міліції Петро Процик. Громадські діячі вимагали об’єктивного й оперативного  розслідування цієї справи, адже причетним до побиття автівки вважають начальника Бережанської ДАІ Петра Лесіва. І такі думки не є безпідставними, оскільки інцидент стався відразу після того, як оприлюднили факти афер правоохоронця, а також «кришування» незаконного використання природних надр і лісів. Однак сам Петро Лесів «утік» на лікарняний ще 29 травня і досі його ніхто не бачив.  

 

Активісти також підняли ряд питань, на які бережанські міліціянти заплющують очі. Це і незаконне будівництво МАФів, яке пов’язане з  високопосадовцями району, і незаконна реалізація спирту та самогоноваріння. В центрі міста відкрито діють так звані «точки», де цілодобово реалізовують алкоголь. До списку ввійшли й незаконні валютні операції, які здійснюють «міняйли», і за які, за словами активістів,  щомісячно платять данину начальнику міліції. Більше того, одна з таких точок належить родичу Петра Процика.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Бережанах побили машину активіста

На Тернопільщині пікетували міліцію з вимогою не “кришувати” продаж нелегального алкоголю

Начальник ДАІ Бережанського району переховується від звільнення

– Ми не відступимо поки не доб’ємося справедливості, – кажуть активісти. – І вимагаємо здійснити повноцінну перевірку роботи начальника РВ УМВС в Бережанському районі Тернопільської області П.Б. Процика і начальника РВ ДАІ П.М. Лесіва. Якщо ж факти зловживань підтвердяться, то звільнити їх з посад і притягти до відповідальності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: