У Тернополі відкрили виставку «Дитинство, вбите війною»

Опубліковано:
5 Червня, 2024 о 19:43
У Тернополі відкрили виставку «Дитинство, вбите війною»
У Тернополі відкрили виставку «Дитинство, вбите війною».

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї діє виставка «Дитинство, вбите війною». Її відкрили до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

В експозиції представлені фоторепродукції з зображенням зруйнованих і знищених росіянами дитячих майданчиків, шкіл, садочків та інших об’єктів. Серед експонатів можна побачити ящик для боєприпасів, який передали музею представники Логістичного центру допомоги бійцям АТО/ОСС, з уламками артилерійських снарядів, градів та гільзами від набоїв. Також на виставці можна побачити витинанки на військову тематику майстрині народної творчості Галини Дудар.



«Також розміщено символічну карту України, де відвідувачі музею мають змогу в пам’ять про загиблих маленьких українців розвісити жовті дзвіночки, які нагадують про сміх дітей, який більше не задзвенить, про їхнє вкрадене дитинство. Виставка триватиме до 18 червня», – розповіли працівники музею.

Нагадаємо, в Україні 4 червня вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України. Пам’ятний день було встановлено постановою Верховної Ради України 2021 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #дитинство
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: