У Тернополі в лікарні для воїнів виступив гурт “Kozak System”

Опубліковано:
22 Травня, 2024 о 09:15
У Тернополі в лікарні для воїнів виступив гурт “Kozak System”
Kozak System виступив у лікарні Тернополя

У Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні відбувся концерт гурту “Kozak System”. Іван Леньо каже, виступи в обласних клінічних госпіталях — це дуже особливі виступи.

Про це Суспільному розповів лідер гурту Іван Леньо.



“Ми усвідомлюємо, в якому непростому морально-психологічному стані знаходяться хлопці і дівчата, які пройшли пекло війни, яким потрібно, фактично, заново вчитися жити, бо багато хто отримав важкі каліцтва, які вже не дозволять жити звичним життям, як до війни. І ми до цих концертів ставимося з особливою уважністю і емпатією. І коли до тебе на сцену виходить хлопець, який отримав дуже серйозну акубобаротравму, але знаходить у собі енергію, щоб прочитати вірш, бути щасливим від оплесків, обіймається і видно на його устах посмішку — ми розуміємо, що ми робимо правильну справу”.

За словами Івана Леньо, тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня — це ще особливіший заклад.

“Тому що неврологія — це особливі травми. І нас попереджали, що можуть бути різні реакції, але вийшло зовсім навпаки: в залі були оплески, наче ми граємо в умовному Палаці спорту. Атмосфера була нереально дружньою, піднесеною, а найголовніше те, що сказали хлопці після концерту. Вони підходили, дякували, говорили, що ми повертаємо їм сенс життя, повертаємо ту енергію, яка допоможе їм залікувати рани. І тому ми щасливі, і вони щасливі. Тому ми дякуємо організаторам, працівникам цієї лікарні за підтримку і нас, і захисників, а також вдячні нашому партнеру, благодійному фонду “МХП-Громаді” за розуміння важливості такої місії”.

“Під вечір нас запросили на концерт, до Тернополя приїхали український рок-гурт “Kozak System” і не просто до Тернополя, а до нас, військових з усіх медичних закладів з концертом підтримки і подяки, це круто! Абсолютно всім сподобалось, дуже потужні промови і вражаючі історії від лідера гурту. Побратими задоволені, ніхто не пожалкував, що покинув свої тісні палати і відвідав концерт. Серед задоволених залишився і я, дякую!” — написав у Фейсбуці після концерту ветеран російсько-української війни Дмитро Харчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #KOZAK SYSTEM, #концерт, #лікарня тернополя
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: