У Тернополі триває скандал навколо “Пантеону Героїв”: подробиці

Опубліковано:
24 Вересня, 2024 о 10:20

Свого часу у Тернополі виконавчий комітет ТМР вирішив облаштувати на Микулинецькому кладовищі у місті – “Пантеон Героїв” – уніфікувати могили усіх загиблих на російсько-українській війні захисників.

Та одна із родин – Стадників не захотіла пам’ятник на моглилі свого сина такий, як у всіх, тому пішла до суду.



Наприкінці липня цього року Тернопільський адміністративний суд прийняв рішення щодо «Пантеону Героїв», правда позивачів було уже троє.

“Суд вирішив, у задоволенні позову Стадника Олега Богдановича, Гинди Василя Григоровича, Башнянин Надії Михайлівни до виконавчого комітету Тернопільської міської ради про протиправне та нечинне рішення комітету Тернопільської міської ради №975 від серпня 2023 року про “Про погодження” Положення про “Пантеон Героїв Тернополя” відмовити”, – резюмував тоді суддя.

І днями стало відомо, що ті ж троє позивачів – Стадник, Гинда та Башнянин подали апеляцію до Львівського восьмого апеляційного суду на рішення Тернопільського адміністративного.

Другого вересня 2024 року Восьмий апеляційний адміністративний суд зареєстрував апеляційну скаргу від родини Стадників. Вони просять визнати рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 22 липня 2024 року протиправним та нечинним. А отже, визнати нечинним рішення про «Пантеон Героїв Тернополя», яке виконком Тернопільської міської ради затвердив 16 серпня 2023 року.

Про це стало відомо «20 хвилин».

Зауважимо, що разом з родиною Стадників до львівського суду подали заяви ще два родичі загиблих військовослужбовців Василь Гинда та Надія Башнянин.

Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв заяву та 18 вересня відкрив апеляційне провадження. Справу призначили до апеляційного розгляду у судовому засіданні на 29 жовтня о 09.30. Справу розглядатиме суддя Світлана Шевчук.

Разом з родинами полеглих військових до Львова на суд поїдуть і активісти.

Тернопільська активістка Дарця Веретюк наголосила, що рідні інших загиблих захисників планують обов’язково бути присутніми на судовому засіданні 29 жовтня.

“Судова тяганина триває понад рік. Ми всі вже змучилися, адже постійно треба слідкувати за судовими засіданнями, відтерміновувати власні справи. Але ми маємо довести справу до кінця. З рідними інших захисників плануємо розв’язувати питання з трансфером, щоб бути в курсі”, — каже пані Дарця.

У Тернополі п’яна водійка на “БМВ” наїхала на паркан і поїхала далі

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Пантеон Героїв, #скандал, #цвинтар
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: