Оксана Горобець
Оксана Горобець

Журналістка, блогерка, редакторка стрічки новин

У Тернополі новий скандал через ексочільника ОВА Володимира Труша

Опубліковано:
13 Квітня, 2024
У Тернополі новий скандал через ексочільника ОВА Володимира Труша
Володимир Труш.

Скандали навколо колишнього начальника Тернопільської обласної військової адміністрації не вщухають навіть після його звільнення. Черговий пов’язаний із новою робото ексчиновника.

Після звільнення з ОВА Володимир Труш влаштувався на роботу у місцевий університет. На посаду, яка підпадає під таку, яка убезпечує від мобілізації. Але, як виявилось, і тут не обійшлося без схем. І такої броні, як отримав новоспечений викладач, не мають навіть діючі працівники-науковці.

Терпець урвався дружині викладача ЗУНУ. Про ситуацію Марія Смолей відверто розповіла на своїй сторінці у фейсбуці. Пише газета Місто.

“Шановні друзі, може після цього поста мого чоловіка, який працює викладачем Західноукраїнський національний університет на 0,5 ставки, будуть проблеми. Але я, як жінка не можу просто терпіти і дивитися на те, що відбувається”.

Чоловік Марії є кандидатом економічних наук. Зі слів жінки, фахівець на своїй кафедрі дуже затребуваний, постійно когось заміняє, але ставку йому не збільшують, бо, нібито, нема як.

“І забронювати мого чоловіка, який дійсно є висококласним науковцем – неможливо. Проте як виявилося, це неможливо лише для простого науковця. Недавно по команді ректора ЗУНУ на кафедру доцентом прийняли колишнього голову ОВА Труша на 0,25% ставки. Значить там все таки є можливість, щоб дати більшу ставку. Але найцікавіше зразу ж, підробивши документи, Труша подали на бронювання від армії як науково-педагогічного працівника, який нібито працює на 0,75% ставки. Бо згідно з законом тільки на 0,75 ставки можна бронювати. А для мого чоловіка, який працює на 0,5 — не змогли знайти можливості, щоб забронювати. Тиждень тому в ЗУНУ була перевірка Міністерства освіти по цій ситуації. Труш разом з керівництвом вишу зараз бігають по викладачах кафедри, пропонують великі гроші викладачам, щоб збільшити ставку для Труша.

Люди, я вас прошу, давайте зробимо розголос, щоб ця ситуація не лишалася непоміченою”, – просить Марія Смолей.

Нагадаємо, скандали навколо колишнього очільника області тривають з минулого року.

Так, у березні 2023 Володимир Труш повідомляв, що двоє його заступників – Ігор Дем’янчук та Ігор Гайдук пішли служити у ЗСУ. В ефірі місцевого телеканалу від 29 березня він навіть заявив, що і сам готовий піти, а бронь – то таке.

“Ми своїм прикладом показуємо, ми такі самі українці. Ми не втікли на початку, ми точно не будемо тікати і ховатися від неї зараз. Якщо потрібно буде, наступних два заступники піде, потрібно буде – я піду. Тобто, якщо треба – це питання зняте. Бронь – це є чисто психологічний момент для когось з чоловіків, що «я маю бронь, все, мене не візьмуть». Ні, ми доказали в цьому випадку, що бронь нінащо не працює”, – сказав тоді Володимир Труш.

Та як бачимо у 2024 році, слова і дії ексчиновника не збігаються.

Нагадаємо, ті самі двоє заступників Володимира Труша незабаром постануть перед судом за хабарництво. Ще один фігурант справи – колишній голова Тернопільської облради Михайло Головко, вже у суді по тій самій справі.

Окрім того, як заявляв торік керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко, у цій справі стався витік інформації, через який не вдалося “задокументувати причетність іще одного високопосадовця”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЗУНУ, #мобілізація, #скандал, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: