У Тернополі близько 500 людей взяли участь в першому забігу з Ліги Run4Victory

Опубліковано:
21 Травня, 2024 о 12:01
У Тернополі близько 500 людей взяли участь в першому забігу з Ліги Run4Victory
Близько 5 сотень бігунів взяли участь в першому забігу з Ліги Run4Victory у Тернополі. Фото: МХП

У неділю, 19 травня, на Театральному майдані Тернополя відбувся перший благодійний забіг під назвою Run4Victory. Понад 500 учасників з різних міст України взяли участь у спортивному заході. Переможці й призери отримали грошові винагороди, кубки та призи. Призовий фонд забезпечив генеральний спонсор заходу Західний Хаб МХП.

Реєстрація учасників розпочалася рано вранці, адже о 07:30 біля наметів реєстрації уже збиралися майбутні учасники заходу.



У приємній атмосфері, що витала на Театральному майдані міста, учасники знайомилися між собою та отримували атрибутику забігу.

Уже після реєстрації, вшанувавши полеглих українських воїнів хвилиною мовчання, провели руханку, де кожен з учасників розігрівся перед дистанцією.

Традиційно захід розпочали з вшанування пам’яті загиблих захисників та виконання Державного Гімну України. За кілька хвилин до старту учасників запросили на руханку, аби розім’ятися та уникнути травмування.

Захід об’єднав однодумців та благодійників

У цьому забігу взяли участь спортсмени та аматори з різних куточків України. Були також атлети, колишні спецпризначенці та діючі військовослужбовці.

Андрій Романюк, військовослужбовець 2-ї Галицької бригади Нацгвардії, який біг дистанцію 10 км, розповідає:

– Почав бігати під час війни.

Біг дозволяє міняти та розширювати власний кругозір, вважає Андрій.

– Після бігу кращий настрій маєш, – стверджує чоловік, – після бігу ти себе навіть краще почуваєш. Тому почав. Бігати ти можеш всюди, де би ти не був. Що з іншими видами спорту не завжди виходить.

Про мотивацію, каже, це своєрідний спосіб обмінюватися підтримкою в колі однодумців.

Подібні забіги планують поводити й у інших містах України, адже вчорашній захід є одним з кількох запланованих. Ліга забігів включатиме захід у Вінниці (червень), Черкасах (вересень); Ладижині (жовтень).

Мета забігів – зібрати реєстраційними внесками 1,5 млн грн, які скерувати на покриття запитів військових частин і ТрО кожного міста, де відбуваються заходи.

Участь у спортивному святі можна прийняти у кілька способів на чотирьох різних дистанціях: 2 км, 5, 10 та 21 кілометр. Що важливо, маршрути були сплановані та продумані заздалегідь. Також учасники мали супроводжуючих.

Окрім того, була можливість пробігти будь-яку дистанцію в режимі онлайн у своєму місті.

Організатором виступили компанія МХП разом з Благодійним фондом «МХП – Громаді» та спільнотою «Характер». Як каже заступник голови правління компанії МХП з агробізнесу Сергій Доброгорський – це «дійство, яке об’єднує людей, яке дає можливість загартувати і вишколити цілеспрямованість, витривалість. Це та активність, яка дає енергію».

– Міжнародна компанія МХП ініціює ряд забігів «RUN 4 VICTORY», щоб об’єднати зусилля громад та бізнесу у підтримці ЗСУ, – розповідає заступник голови правління компанії. – На сьогоднішній забіг зареєструвалися колективи з усіх агропідприємств компанії. Я дуже цим пишаюся, бо агронапрям МХП – це не лише про посівну чи жнива. Це про командний дух і прагнення рухатися вперед. За будь-яких обставин.

Біг – це про цілеспрямованість і витривалість. У моменти, коли в світі руйнуються опори, найголовнішими лишаються люди, які навколо. У нашому випадку – це родина МХП. Тому ці забіги – це про те, як наше спільне захоплення здатне об’єднувати та допомагати.

За кошти, зібрані під час забігу, організатори купили необхідне обладнання для 105-ї окремої бригади ТрО ЗСУ з Тернопільщини.

Під час забігу в Тернополі організатори зібрали 260 тис. грн, яку компанія подвоїла. За ці кошти для 105-ї окремої бригади ТрО ЗСУ з Тернопільщини вже купили і передали необхідне обладнання.

–  Головна ціль забігу – допомогти військовим та об’єднати громади. Продемонструвати, що допомагати можна і в такий спосіб, що малих дистанцій, як і донатів, не буває. Тож тернопільський забіг – це забіг на підтримку 105 бригади ТрО. З початку повномасштабного вторгнення до неї приєдналися тисячі добровольців. З того часу захисники боронять кордони Сумської, Харківської, Запорізької та Донецької областей. Тому біжимо разом – допомагаємо разом! Участь кожного в «RUN 4 VICTORY» – це внесок у турботу про наших захисників. Благодійний фонд «МХП-Громаді» запрошує всіх долучатися й до наступних забігів «RUN 4 VICTORY» та продемонструвати, що разом ми – сила!, – прокоментувала Уляна Баранова, керівниця групи соціального розвитку Благодійного фонду «МХП».

Особливістю забігу в Тернополі став саме широкий вибір дистанцій – від 2 до 21 кілометри, а також три дистанції для дітей. Це дало можливість взяти участь у забігу як досвідченим бігунам, так і тим, хто тільки починає займатися цим популярним видом спорту.

Цей забіг – вже другий, який МХП організовує в Тернополі за останні півроку. У жовтні минулого року пройшов «Файно забіг». Тоді вдалося зібрати 270 тис. грн, закупити вісім пошукових зенітних прожекторів для 105-ї окремої бригади ТрО ЗСУ з Тернопільщини.

Віктор Корягін, директор Західного Хабу МХП зізнається:

– Ми раді знову організовувати забіг в Тернополі, це стає хорошою традицією. У Тернополі живемо і працюємо вже понад рік, тут знаходиться центральний офіс Західного Хабу. Тож з готовністю долучаємось до популяризації міста серед українців.

На благодійний забіг приїхало чимало працівників підприємств Західного Хабу і в цілому всього МХП, вони активно готувались і нетерпляче чекали його. Наші люди люблять спорт, у нас багато прихильників здорового способу життя, і ми їх у цьому всіляко підтримуємо.

Участь у такому забігу – це те, що об’єднує, дає незабутні враження, заряджає енергією. Тим паче коли знаєш, що робиш свій внесок у велику справу – допомогу ЗСУ і майбутню Перемогу.

Близько 5 сотень бігунів взяли участь в першому забігу з Ліги Run4Victory у Тернополі. Фото: МХП
Близько 5 сотень бігунів взяли участь в першому забігу з Ліги Run4Victory у Тернополі. Фото: МХП
Військовослужбовці 2-ї Галицької бригади Нацгвардії. Фото: МХП
Захід спрямований на підтримку 105-ї окремої бригади ТрО ЗСУ. Фото: МХП
Заступник голови правління компанії МХП з агробізнесу Сергій Доброгорський. Фото: МХП
Цей забіг – вже другий, який МХП організовує в Тернополі за останні півроку. Фото: МХП
Близько 5 сотень бігунів взяли участь в першому забігу з Ліги Run4Victory у Тернополі. Фото: МХП
Особливістю забігу в Тернополі став саме широкий вибір дистанцій – від 2 до 21 кілометри, а також три дистанції для дітей. Фото: МХП
Цей забіг – вже другий, який МХП організовує в Тернополі за останні півроку. Фото: МХП

Працівники компанії МХП. Фото: МХП
Близько 500 людей взяли участь в першому забігу з Ліги Run4Victory

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #забіг, #МХП, #спорт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: