У Тернополь приїде відомий письменник, автор книжки про Чорнобиль Володимир Шовкошитний

Опубліковано:
21 Квітня, 2024

23 квітня 2024 року відбудеться творча зустріч з письменником, громадсько-політичним діячем, директором видавництва «Український пріоритет» Володимиром Шовкошитним, автором книги «Чорнобиль: я бачив». Захід приурочений 38-им роковинам аварії на Чорнобильській АЕС.

У програмі також презентація художньої та науково-популярної літератури видавництва «Український пріоритет».

Захід відбудеться в актовій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею за адресою м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 3. Початок 15.00 год.

Про деталі заходу можна дізнатися за телефоном 0 (67) 860-88-76 (Лариса Римар). Співорганізатори заходу: Тернопільська обласна рада, Тернопільський обласний краєзнавчий музей, Асоціація жінок України.

Довідково: Володимир Шовкошитний – письменник, перекладач, публіцист, кіносценарист, видавець, громадський і політичний діяч, доктор філософії в галузі політології, професор кафедри політології Міжнародної Кадрової Академії, народний депутат України І-го скликання, фізик-атомник, енергетик, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» (1990-2003 рр.).

Окрім того, Володимир Шовкошитний – один із засновників Народного Руху України, організатор перепоховання Василя Стуса, Олекси Тихого й Юрія Литвина з Пермських таборів в Україну в 1989 році, засновник та директор видавництва «Український пріоритет», автор понад 20 книг прози і поезії, наукових статей і публіцистики, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів.

Місія видавництва «Український пріоритет», яке очолює Володимир Шовкошитний, відтворити історію України від першої писемної згадки про її теперішню територію до наших днів засобами художньої та науково-популярної літератури. Письменник вважає, що тільки якісна, вгрунтована на фактах белетристика здатна викликати позитивні зрушення в колективній пам’яті та колективній свідомості нації.

Книги, які будуть презентовані на зустрічі, охоплюють період від першої писемної згадки про територію, яка тепер є Україною, Скіфію, через епоху гунів, через княжу добу, через добу козацтва до часів УНР, другу світову, боротьбу УПА, Чорнобиль, Майдан і до наших днів. У доробку видавництва багато іншої чудової літератури – інтелектуальної жіночої прози, трилерів, творів для літературних гурманів, дитячої літератури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Шовковистий, #книга, #презентація
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: