У Тернопільському художньому музеї проходить виставка ілюстрацій Зіновії Юськів

Опубліковано:
23 Червня, 2024 о 22:59
Картини Зіновії Юськів
Картини Зіновії Юськів, фото з сайту Голос

Тернопільський обласний художній музей представив унікальну виставку, яка занурює відвідувачів у чарівний світ дитячої літератури та народних казок. Експозиція ілюстрацій львівської художниці Зіновії Юськів не лише демонструє майстерність мисткині, але й відкриває нові грані української культурної спадщини. Про це пише Голос.

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрито виставку ілюстрацій до дитячих книжок і українських народних казок львівської художниці Зіновії Юськів (1953 – 2008) із фондів Національний заповідник «Замки Тернопілля», які свого часу були подаровані чоловіком мисткині Миколою Барановським – редактором видавництва «Логос».



У експозиції 50 графічних творів, які передають цілий казковий світ, сповнений тепла і доброти. Серед малюнків – ілюстрації до книг «По сто діток у хаті» М.Петренка, «Шпаки на колесах» О.Сенатович, «Мудрий слон» В.Поліщук та інші.

Картини Зіновії Юськів Картини Зіновії Юськів

Хто така Зіновія Юськів

Художниця була активним учасником львівських, республіканських і міжнародних виставок, лауреатом численних конкурсів, нагороджена преміями і дипломами за художнє оформлення та ілюстрацію книжок і журналів. Перелік видань, у яких вона брала участь, вкладаючи душу і мистецький хист, сягає сотні. Зокрема, захоплюють, створені нею персонажі до народних казок та дитячих книг. В кожному сюжеті – щирі почуття любові до рідного краю.

Картини Зіновії Юськів

Картини Зіновії Юськів
Картини Зіновії Юськів, фото з сайту Голос

Раніше ми писали про те, що у Тернополі відзначили переможців Сорочиної премії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Зіновія Юськів, #ілюстрація, #казки, #художній музей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: