У Тернопільській міській раді працює комісія по допомозі в отриманні відстрочки від мобілізації

Вже надійшло 432 звернення.

Опубліковано:
19 Липня, 2024 о 10:43
У Тернопільській міській раді працює комісія по допомозі в отриманні відстрочки від мобілізації
Сергій Надал.

При Тернопільській міській раді ефективно діє комісія зі встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), яка допомагає тернополянам отримати відстрочку від мобілізації. Як повідомляє пресслужба мерії, станом на 12 липня на адресу комісії вже надійшло 432 звернення. З них вже розглянуто 79 заяв.

Нагадаємо, у Тернополі, вперше в Україні, працює Комісія зі встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду). Вона допомагає тернополянам відстояти своє законне право на відстрочку, незважаючи на юридичні колізії нового закону про мобілізацію. Зокрема, підтвердження факту здійснення постійного догляду за особами, які дійсно цього потребують. Комісія розглядає отримані заяви, після чого видає відповідні акти про встановлення факту здійснення догляду.



Заплутаний новий закон про мобілізацію

З 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Більшість експертів, юристів та навіть військових визнали його недосконалим. Практично всі вказують, що народні депутати та їх помічники, які й розробили цей закон, створили заплутану систему для отримання відстрочки. Особливо для осіб, які мають опікунство або осіб на утриманні.

Приклад колізії

Для прикладу, зараз дуже важко отримати відстрочку по догляду за батьками. Новий закон передбачає, щоб отримати відстрочку по догляду за батьками, військовозобов’язаний має оформити довідку про єдину дитину. Без пояснення, де і хто видає таку довідку. А без такої довідки у територіальному центрі комплектації (ТЦК) не дають відстрочку. Насправді, як пояснили юристи, необхідно звернутися до будь-якого нотаріуса на території України та оформити нотаріальну заяву про єдину дитину. Саме такий нотаріальний документ зазвичай називають довідкою про наявність єдиної дитини в родині.

Куди звертатися

Схожих випадків багато. Тому фахівці Комісії допоможуть тернополянам підтвердити факт здійснення постійного догляду за особами. Щоб встановити факт здійснення догляду (постійного догляду) військовозобов’язаній особі необхідно звернутись із письмовою заявою на ім’я міського голови у відділ звернень Тернопільської міської ради, за адресою вул. Листопадова, 6.

Новина від пресслужби. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відстрочка, #комісія, #міська рада, #мобілізація
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: