У храмі св. апостола Андрія в Тернополі – новий іконостас та катехитичний клас для молоді (ФОТО)

Опубліковано:
17 Грудня, 2014 о 23:21

14 грудня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк освятив іконостас у храмі св. апостола Андрія Первозваного (вул. Чернівецька) та катехитичне приміщення для проведення уроків релігії.




Над іконостасом впродовж року працював львівський митець Роман Яблонський, а ікони для нього писав іконописець Володимир Свідерський. Приміщення для катехизації молоді споруджено старанням настоятеля храму о. Петра Порохонька на кошти жертводавців.

 

 

З нагоди храмового празника архиєрей очолив Божественну Літургію та привітав о. Петра, його сотрудника о. Володимира Козака й вірних зі святом. Власне, цього дня у церкві зібралося чимало парафіян, щоб отримати благословення владики та помолитися у святині, в якій зберігається частина мощей, взята із правої руки св. Андрія Первозванного. До слова, реліквія привезена із Риму (Італія) для почитання вірним Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

 

У пастирському слові архиєрей говорив про духовне значення іконостасу: «Сьогодні ми посвятили споруджений іконостас, бо він є не тільки прикрасою наших церков, чудовим твором мистецтва, елементом духовної культурою нашого народу, але, в першу чергу, пригадує нам про правдиву присутність серед нас духовних осіб, зображених в іконах. Молячись, ми повинні глядіти на ікони, немов на живі особи, які нас слухають, до нас промовляють, нам допомагають та щиро уболівають у наших потребах».

 

 

Вкінці Літургії митрополит подякував о. Порохоньку за ревну працю на благо парафії, будівництво храму та його оздоблення, а, відтак, закликав вірних до молитви за мир в Україні. У свою чергу о. Петро подякував владиці за благословення та батьківську турботу, митцям – за майстерне виконання твору мистецтва і молитви, а жертводавцям – за кошти на спорудження іконостасу.

 

Далі відбулося освячення води та окроплення нею храму, вірних та нового катехитичного приміщення.

До храмового празника готував вірних о. Йосафат Савран, який провів дводенні духовні науки. Чимало людей приступили до Сповіді та прийняли Святе Причастя.

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #семенюк, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: