У Хмельницькій області зникне ДАІ

Опубліковано:
27 Жовтня, 2014 о 20:41

Хмельницька область стане першою, де заради експерименту скасують ДАІ.

 



Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Колегія МВС затвердила Концепцію першочергових заходів по реформі МВС, а також законопроект щодо реформування ДАІ.

 

Згідно з документом, Державтоінспекцію позбавлять від функцій надання адміністративних послуг, буде впроваджена автоматична фіксації порушень правил дорожнього руху, а патрульна служба міліції отримає функції ДАІ у населених пунктах. Першою так “заживе” Хмельницька область. Там у рамках експерименту пройде об’єднання ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ.

 

Нагадаємо, ліквідація міських даішників передбачена великою реформою МВС, яку готує влада. Згідно з реформою, спостереження за безпекою дорожнього руху стане однією з функцій національної поліції. Звичних даішників в населених пунктах більше не буде. Замість них повинні з’явитися “універсальні” поліцейські, які будуть мати функції звичайних патрульних, а заодно стежити за безпекою на дорогах. Крім того, ДАІ більше не стане видавати водійські посвідчення і займатися реєстрацією транспортних засобів. Ці функції перекладуть на місцеві органи влади.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: