У Донецьк з Росії прибула на забій сотня «перероблених» в контрактників солдатів-строковиків

Опубліковано:
30 Грудня, 2014 о 18:25

Минулого тижня в Петровському районі Донецька відзначено прибуття «поповнення» російсько-терористичних військ – близько 100 російських солдатів-контрактників, основна частина – тільки що підписавши контракт солдати строкової служби.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи «Інформаційне опір» (ІО), народний депутат Дмитро Тимчук.



За його словами, російські військовослужбовці екіпіровані під бойовиків «ДНР».

«У районі Снежного зафіксовано переміщення до 400 російських найманців, які пройшли підготовку в «навчальному таборі» в Ростові-на-Дону (РФ), що прямують у бік Донецька. Найманці не озброєні (спорядження і зброя для них перевозиться окремо), їх супроводжують збройні військовослужбовці РФ. Керівництву команди дані суворі приписи на час слідування припиняти вживання спиртних напоїв та інших порушень дисципліни », також повідомив координатор групи ІО.

«У районі Бахмутськой траси зафіксована перекидання до 5 бойових броньованих машин і конвою постачання супротивника для зосереджених в даному районі тактичних груп російських військ (1 – тактична група ВДВ і 1 – зі складу мотострілецького з’єднання, обидві посилені танками і артилерією)», – додав він .

 

У теж час, за словами Тимчука, в районі Краснодону російські військовослужбовці розширюють перевалочну базу артилерійських боєприпасів, які прибувають з території РФ, і звідси розподіляються по ділянках «фронту».

«Зокрема, з Росії прибуло зведене спеціалізований підрозділ для обслуговування даної бази. Підрозділ укомплектовано солдатами-контрактниками і прапорщиками з різних частин ЗС РФ. На базі, крім інших артилерійських боєприпасів, відзначається зберігання високоточних артилерійських 152-мм боєприпасів типу «Краснопіль» російського виробництва (на озброєнні ЗС України таких боєприпасів немає)», – підкреслив Тимчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #армія, #АТО, #війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: