У Чорткові відкрили новий дім для ВПО (відео)

Опубліковано:
1 Червня, 2024 о 17:05
відкриття
Фото ТОВА

Війна – це завжди біль, втрати і виклик для людської гідності. Однак навіть у найскладніші часи знаходяться ті, хто простягає руку допомоги і дарує надію. Саме таким променем світла для українських родин, змушених покинути домівки, стало відкриття нового будинку для внутрішньо переміщених осіб у Чорткові на Тернопільщині. Про це повідомляють на сайті Тернопільської обласної військової адміністрації.

Європейська підтримка

Реалізація цього масштабного проекту стала можливою завдяки програмі “Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення ВПО в Україні”, що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням НЕФКО. Саме таку солідарність і гуманізм так потребує українське суспільство в ці непрості часи.



Комфорт і турбота

У реконструйованому приміщенні колишнього гуртожитку облаштували 39 затишних смартквартир, 4 з яких пристосовані для людей з інвалідністю. Уявіть собі: близько 170 українських сімей, які зазнали горя війни, тепер зможуть розпочати нове життя у комфортних умовах. А ще тут відкрили Центр соціального обслуговування, де створили чотири робочі місця для переселенців – у перукарському салоні та ательє з ремонту одягу й взуття.

відкриття
Фото ТОВА

Подяка і сподівання

“Створення комфортних умов проживання сприятиме інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Чортківській громаді та дозволить їм розпочати нове повноцінне життя і реалізувати свої можливості”, – наголосив виконувач обов’язків начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський, висловлюючи вдячність усім причетним до реалізації проєкту.

Попри всі випробування, такі ініціативи наповнюють серця українців надією на краще майбутнє. Адже тільки підтримуючи один одного, ми зможемо подолати найважчі виклики і збудувати щасливу, процвітаючу країну.

Раніше ми писали про те, що родинам полеглих Героїв у Тернополі надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунпослуги.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відкриття, #ВПО, #Житло для ВПО, #спільний проект
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: