У Чорткові почала діяти безготівкова оплата за проїзд у громадському транспорті

Опубліковано:
2 Серпня, 2024 о 11:20
У Чорткові почала діяти безготівкова оплата за проїзд у громадському транспорті
У Чорткові почала діяти безготівкова оплата за проїзд у громадському транспорті

Із 1 серпня в Чорткові почала діяти безготівкова оплата за проїзд у громадському транспорті.

Про це написали на сторінці Чортківської міської ради у мережі Facebook.



«Водії готівку водії уже не прийматимуть. Натомість, є три варіанти оплати. Перший – банківська картка із чипом або розрахуватись можна і будь-яким гаджетом, який підтримує NFC. Другий – електронний квиток. Його можна отримати у міській раді, поповнювати – через термінали. Третій – картка чортків’янина. Право на її оформлення мають жителі громади, які належать до пільгових категорій. Перелік категорій та порядок оформлення картки шукайте за посиланням: https://www.chortkivmr.gov.ua/2024/06/27/94096/ . Вартість однієї поїздки становить 13 гривень. Ці зміни стосуються автобусів КП “Чортківський міський транспорт”: , №3, 12,14,16. Проїзд у соціальних комунальних автобусах і надалі буде БЕЗКОШТОВНИМ, це стосується маршрутів №9 та №11», – йдеться у повідомленні.

Жителі Чорткова щодо безготівкового проїзду мають різні думки:

«Звичайно, це не зручно, було б добре дати готівкою, це найпростіше. Тим більше, не всі, а особливо люди старшого покоління, які ще не є пенсіонерами, не уміють оплачувати гаджетами або ж не всі хочуть витрачати час на оформлення картки чортків’янина. Тому готівка – це завжди зручніше», – каже житель Чорткова Степан.

Студентка, яка навчається у цьому місті, Ольга, розповіла, що схвалює нововведення:

«Безготівковий проїзд – це на краще, тому що це прозора система оплати, усі гроші йтимуть в бюджет міста, а не в чиїсь кишені. Я буду оплачувати своїм телефоном, це найбільш комфортно для мене», – розповіла дівчина.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громадський транспорт, #чортків
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: