У селі Буданів Білобожницької громади відкрили Алею Пам’яті Героїв. Її створили біля пам’ятного знаку воїнам УПА. Там встановили стенди з портретам й інформацією про воїнів із громади, які полягли на війні: Романа Шкрибайла, Василя Стеця та Юрія Кобильника.

Право відкрити алею надали рідним загиблих бійців. Священники відправили панахиду й освятили стенди. Учасники заходу до алеї поклали квіти. Голова громади вручив родинам загиблих воїнів нагрудні знаки Хрести «Честь і Слава». Це посмертні нагороди від Білобожницької громади.



«Щоразу, проходячи повз дану Алею, ми повинні зупинитися та вклонитися цим Героям, адже вони не схилились перед лицем загрози, а непохитно пішли в бій за кожного з нас, за вільну і незалежну Україну. Їхні імена навіки закарбувались в нашій національній пам’яті як незрівнянний приклад відданості, жертовності та любові до рідної землі, до свого народу», – йдеться у дописі на сторінці громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алея пам'яті, #білобожниця, #буданів
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: