У 24 випадках сказу звинувачують бездомних тварин

Опубліковано:
7 Жовтня, 2014 о 20:58

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії вирішили посилити контроль органів місцевого самоврядування над безпритульними тваринами. Нараду провів 7 жовтня перший заступник голови Тернопільської обладміністрації Іван Крисак. 

 



У ході засідання розглянули питання профілактики сказу та сибірки на території області, профілактики грипу та інших захворювань птиці, а також заходи щодо запобігання занесення збудника африканської чуми свиней (АЧС) в господарства області. Керівники та власники господарств повинні забезпечити роботу в закритому режимі. У випадку загибелі свиней чи птиці потрібно інформувати державну службу ветмедицини. Також необхідно укласти договори з ветсанзаводами щодо утилізації трупів тварин.

 

Головне управління ветеринарної медицини в Тернопільській області забезпечить щепленнями від класичної чуми свиней в спеціалізованих господарствах, а також регулярно проводитиме моніторингові дослідження щодо захворювань. Також створять і поновлюватимуть запас дезинфікуючих засобів на випадок спалаху інфекційних захворювань.

Щодо ситуації із поширенням в області сказу. Від початку року зафіксували 24 випадки зараження. Найбільші показники захворюваності в Шумському та Тернопільському районах. У більшості випадків переносниками захворювання були безпритульні тварини.


 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: