Типи акумуляторів для електротранспорту

Опубліковано:
7 Травня, 2024

Чому зростає популярність електричного транспорту? Все просто, він дає змогу долати задану відстань, не докладаючи жодних зусиль. Однак для роботи електромотоцикла або електровелосипеда потрібне автономне джерело живлення, тобто акумулятор з цього списку https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-lektromashin-i-motociklov/. Як вибрати потрібний варіант?

Існує 5 основних типів акумуляторів для електровелосипедів:

  • літій-іонний (Li-Ion),
  • літій-полімерний (Li-Poly),
  • нікель-металогідридний (Ni-MH),
  • нікель-кадмієві (Ni-Cd),
  • гелевий.

Чого слід уникати при виборі акумулятора для електротранспорту?

Звісно, гелеві батареї не мають бути в пріоритеті вашого вибору. Вони не такі зносостійкі, як, наприклад, Li-Ion акумулятори. Це особливо важливо, якщо ви збираєтеся подорожувати на своєму мотоциклі, баггі гірською або пересіченою місцевістю. У гелієвих накопичувачів немає системи BMS, яка стежить за процесом розрядки і зарядки акумулятора, тому встановлювати їх ризиковано. Акумулятор може просто вийти з ладу, якщо напругу зарядки підібрано неправильно.

Як збільшити запас ходу?

Слід пам’ятати, що комплектуючі, тобто двигун і контролер, працюють з певним стандартом АКБ. Це означає, якщо велосипед оснащений Ni-MH акумулятором на заводі, перехід на інший тип акумулятора може бути неможливий.

Найбільш часто використовуваним типом акумуляторів є літій-іонні акумулятори. Чому?

По-перше, літій-іонні акумулятори мають найкраще співвідношення ваги та ємності. Іншими словами, вони просто набагато легші, ніж інші типи батарей. Тому для збільшення запасу ходу достатньо додати додаткові комірки в акумулятор. При цьому на вагу і габарити накопичувача це істотно не вплине. Літієві батареї також характеризуються тривалим терміном служби.

Типи акумуляторів для електровелосипедів і місце встановлення

Добре, тепер, коли ми знаємо, що найкращими типами акумуляторів для електровелосипедів є літій-іонні, варто зупинитися на іншому критерії вибору. Місце і спосіб встановлення дуже важливі при виборі батареї для електровелосипеда.

  1. Акумулятори Seat Tube (так звані Silverfish) – найпоширеніші моделі для електровелосипедів. Батарею можна розмістити на багажнику або на задній частині рами.
  2. Пляшкові акумулятори – найчастіше монтуються на штатне місце замість велосипедної пляшки з водою.
  3. Акумулятори для задньої стійки – в основному використовуються в міських велосипедах. Акумулятори встановлюються на задній частині електровелосипеда замість багажника.
  4. Внутрішньотрубні акумулятори – вбудовані в раму велосипеда. Це все більш поширене рішення, завдяки якому двоколісний транспорт зберігає свою естетику.

Отже, вибираючи батарею для свого електровелосипеда, слід звернути увагу на кілька важливих моментів. Крім типу використовуваних елементів, способу і місця встановлення, акумулятор має бути просто сумісний з вашим транспортом. Також варто враховувати власні потреби і визначати відстань, яку ви хочете подолати на одній зарядці. Батарею на 7Аh шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-lektromashin-i-motociklov/napryazhenie/12v/emkost/7-ach.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автомобіль, #акумулятор, #електровтомобіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: