Туристична асоціація Тернопільщини співпрацюватиме з Національною туристичною організацією України

Опубліковано:
28 Червня, 2016 о 19:13

Під час Міжнародної конференції «Брендинг дестинацій: запорука побудови успішної репутації», яка відбулася 21 червня цього року в Києві, голова громадської організації «Туристична асоціація Тернопілля» Наталія Волощук підписала Меморандум про взаєморозуміння у галузі туризму та курортів між регіональними асоціаціями провідних туристичних регіонів та міст. Загалом цей документ підписали представники 13 регіональних асоціацій.

 



 

«Створення національної туристичної асоціації дасть можливість координувати всі дії та активізувати роботу регіональних асоціацій. Коли люди об’єднуються, то виграють всі. Туризм може змінити світ, адже під час подорожей люди пізнають один одного, приятелюють незалежно від національностей», – зазначив Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації (World Tourism Organization (UNWTO) Талеб Ріфаї.

 

 

Директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі Іван Ліптуга під час підписання Меморандуму наголосив на тому, що Україна одна з останніх держав у світі, яка до цього часу не має національної туристичної організації. Відповідно департамент туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі максимально сприятиме тому, аби в найкоротші терміни була створена Національна туристична організація. Головна мета цього об’єднання – консолідувати і об’єднати туристичну галузь.

 

 

Голова громадського об’єднання «Туристична асоціація Тернопільщини” Наталя Волощук після підписання меморандуму запросила усіх присутніх відвідати наш гостинний край, неповторні печери, проїхати на ретро-карах замками Тернопілля, сплавитися на понтонах Дністровським каньйоном, відвідати еко-садиби, Нирківський водоспад…

 

 

Зазначимо, що громадська організація «Туристична організація Тернопілля» була створена 19 травня цього року. Серед засновників і членів правління відомі люди нашого краю, зокрема засновник та почесний власник мережі колоритних закладів «Самогонна ресторація» і голова Гільдії Рестораторів Тернопільщини Михайло Гросуляк, віце-президент з питань регіонального співробітництва, керівник Тернопільського регіонального представництва Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine Тарас Демкура, відомі ресторатори Ігор Парій, Ігор Мамус, Богдан Калушка, голова закритого акціонерного товариства санаторій «Медобори» Василь Мартинюк, представник ПАТ «Тернопіль – готель» Вікторія Процюк, туроператор від ПП «Оксамит – КЛ» Лідія Королюк, голова ТОВ «Обласний спортивно-туристський клуб» Валерій Старичков, ЗАТ «Тернопільтурист» Галина Сопронюк, приватний підприємець «Рід-тур» Іванна Романська, а також Надія Голод з Бережанського краєзнавчого музею, Андрій Левчук з Кременецького краєзнавчого музею та інші учасники.

 

Об’єднання створено як регіональна, відкрита для вступу громадська організація, що має на меті консолідувати зусилля бізнесу і державних структур для розвитку галузі. Спільною вагомою працею членів асоціації стало видання туристичного буклету про Тернопілля, участь у туристичних форумах Києва і Одеси у березні-травні цього року, підготовка та участь у Тернопільському інвестиційному форумі, парламентських слуханнях з питань розвитку туристичної галузі. Перші кроки до об’єднання зусиль на теренах області зроблено, започатковано економічну модель співпраці державно-приватного управління для досягнення результату.

 

 

Учасники домовилися активно співпрацювати з питань розвитку туризму та курортів в Україні та сприяти створенню Національної туристичної організації. За своєю суттю, НТО є інструментом просування туристичного потенціалу України як за кордоном, так і в межах країни, а також має базуватися на активності регіональних та видових професійних туристичних об’єднаннях. Її регіональні представники вирішуватимуть питання безпеки туристів та захист їх законних прав та інтересів, удосконалення законодавчої бази у галузі туризму та курортів, забезпечення комплексного розвитку територій, створення сприятливих умов залучення інвестицій у розбудову туристичної інфраструктури, підвищення професійної підготовки фахівців сфери туризму, посилення співпраці з місцевими органами виконавчої влади.

 

Меморандум також підписали 13 регіональних асоціацій, зокрема «Туризм Одеси», Київський туристичний альянс, ГО «Об’єднання Львівський туристичний альянс», «Туризм Херсону», ГО «Туристична асоціація Тернопілля», Туристична асоціація Івано-Франківщини, ГО «Асоціація лідерства туристичного бізнесу у Миколаївській області», РТО Закарпатської області, Запорізька обласна туристична організація, Туристична рада при Харківському міському голові, ГО «Центр сприяння бізнесу», ГО «Українська асоціація активного та екологічного туризму», Київське Convention бюро.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: