Токан: смачна класика української кухні
Токан – це не просто страва, це шматочок української історії та традицій. Ця ситна і ароматна каша з кукурудзяної крупи здавна готується на наших землях. І хоча рецепт простий, як все геніальне, смак токану здатний зачарувати навіть найвибагливіших гурманів.
Чому токан такий особливий?
Для приготування токану не потрібно шукати екзотичних продуктів. Все, що нам потрібно, є практично на кожній кухні. Токан – це ідеальна страва для ситного обіду або вечері. Він насичує організм енергією і надовго залишає відчуття ситості. Його можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи овочів.
Інгредієнти
- Кукурудзяна крупа дрібного помелу – 2 склянки
- Вода – 6 склянок
- Сіль – за смаком
- Грудинка або сало копчене – 100 г
- Бринза – 150 г (овеча)
Приготування
- Наливаємо в чугунок воду і доводимо до кипіння. Чугунний посуд ідеально підходить для приготування цієї страви, оскільки він рівномірно розподіляє тепло.
- У киплячу воду додаємо дрібку солі і тоненькою цівкою засипаємо кукурудзяну крупу. Не забуваємо постійно помішувати дерев’яною ложкою, щоб уникнути грудочок.
- Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо кашу протягом 15-20 хвилин. Постійне помішування – запорука ніжної та однорідної консистенції токану.
- Поки вариться каша, займемося шкварками. Наріжемо грудинку або сало невеликими шматочками і підсмажимо на сковороді до утворення хрусткої скоринки.
- Готову кашу викладаємо в тарілку, посипаємо крихтами бринзи і шкварками.
Смачного!
Рецепт імбирного печива що подарує вам смак справжнього свята
Останні новини:
- Штрафи за військовий облік: на Тернопільщині відкрили понад 600 проваджень
- На війні загинув молодий Герой з Тернопільщини Дмитро Шушковський
- П’яний тернополянин врізався в чуже авто і намагався відкупитись від патрульних тисячею гривень
- Варикоз – це хвороба, котру не можна ігнорувати, – лікар-флеболог з Тернополя Орест Мельник