Тернополяни масово перереєстровують авто через закон про мобілізацію

Опубліковано:
27 Квітня, 2024
перереєстрація авто
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Жителі Тернопільщини перереєстровують автомобілі через новий закон про мобілізацію. Станом на 26 квітня в Тернопільському регіональному сервісному центрі МВС вже перереєстрували транспорту на 19% більше, ніж за аналогічний минулий рік. Біля приміщення центру МВС утворилися черги, пише ZAXID.NET з посиланням на «Тернопіль1».

Ажіотаж в регіональному сервісному центрі МВС утворився через те, що люди хочуть перереєструвати автомобілі. Тернополяни розповідають, що роблять це через нещодавно прийнятий закон про мобілізацію. Однією з норм цього документа є положення про конфіскацію в дохід держави на потреби ЗСУ в громадян автомобіля, якщо на людину зареєстровано два і більше транспортні засоби. Переважно перереєстровують автомобілі на чоловіка, чи дружину, або ж на іншого родича в сім’ї.

В Тернопільському регіональному центрі МВС зазначили, що кількість перереєстрацій дійсно збільшилася, є черги, але центральний працює в штатному режимі.

«Якщо порівнювати з 2023 роком, то за три місяці в нас було 11 тис. 600 автомобілів. Станом на зараз є вже понад 16 тис. операцій по перереєстрації транспорту», – розповів головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області Василь Барановський.

Загалом щодня послуги сервісний центр надає приблизно 200 людям. Щоденно працюють 10-12 адміністраторів, які здійснюють реєстрацію, або перереєстрацію транспортних засобів.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради 11 квітня ухвалила законопроект про мобілізацію і проходження військової служби. Президент Володимир Зеленський підписав його 16 квітня. В дію закон вступить 16 травня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #авто, #ажіотаж, #перереєстрація, #черги
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: