Тернополяни з Нового світу проти гучних ранкових відправ у церкві

Опубліковано:
15 Вересня, 2016 о 21:43

Жителі вул. Новий Світ у Тернополі скаржаться на гучні відправи у місцевій церкві, і просять Тернопільську міську раду вжити заходів, аби голосні співи не заважали мешканцям прилеглих будинків. Зокрема, тернополянка Юоія Вікторівна Ніколенко скерувала до місцевої влади петицію:

 



«Кожної неділі церква що розташована по вул. Новий Світ (навпроти загальноосвітньої школи номер 2) починає трансляцію служби через гучномовці о 8 ранку, що порушує статтю 182 кодексу про адміністративні правопорушення в Україні, згідно якої у вихідні, неробочі та святкові дні цілодобово забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, що порушують спокій громадян у їх домах. Жителі будинків що розташовані поруч не мають можливості у вихідні відпочити. Є люди які приходять З НІЧНОЇ зміни і змушені прокидатись разом зі службою. Крім того таке гучне проведення служб є нав”язуванням певних конфесійних переконань та є некоректним по відношенню до представкників інших релігійних сповідань. Громадяни Тернополя, давайте поважати право на спокій і тишу один одного, тим більше у відведені для цього законом дні! Прохання заборонити проводити церковну службу через гучномовці у Тернополі!!!!!!!!!!!»

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентка ТДМУ взяла участь у Міжнародній конференції в Грузії

 

Станом на 15 вересня петиція уже набрала 140 голосів із 300 необхідних.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: