Тернополяни вже можуть отримати ID-картку замість традиційного паспорта

Опубліковано:
13 Січня, 2016 о 12:44

Особи, які досягли віку в 16 років почали отримувати безконтактні пластикові картки замість паперових паспортів з 11 січня. Про це повідомили у Міграційній службі.

 



«Видаватимуть ID-картки 16-річним громадянам безкоштовно, проте отримати їх вони зможуть лише, якщо відділення міграційної служби відповідно до реєстрації місця проживання вже забезпечене необхідним обладнанням. Якщо ж такого обладнання відділення ще не отримало, то 16-річному видаватимуть звичайний паперовий паспорт», – зазначили у повідомленні.

 

Водночас для проведення процедури заміни старих паспортів у формі книжечок на ID-картки необхідно, щоб Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект №3224 про внесення змін до деяких законів України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.

 

За словами голови Державної міграційної служби Максима Соколюка, паспорт у вигляді безконтактної пластикової картки є значно захищенішим від підроблення та призначений для підтвердження особи та її громадянства на території України.

 

ID-картка матиме вбудований електронний безконтактний чіп, на який записуватимуться персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан. Внесення цифрового електронного підпису, ідентифікаційного коду та іншої інформації, за даними голови ДМС, є технічно можливим, але потребує законодавчого регулювання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: