Тернополяни вшанували Митрополита Андрея Шептицького

Опубліковано:
2 Листопада, 2015 о 22:53

У Тернополі відзначили 71 річницю з дня смерті предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Митрополита Андрея Шептицького.

 



В Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відправили  літургію.  Після цього жителі міста із запаленими пройшли свічками до пам’ятника Митрополиту, де відбувся молебень та духовно-мистецька програма за участю молодіжних спільнот Тернополя. 

  

Священик Архикатедрального Собору отець Ярослав Шевчук розповідає, що Митрополит походив зі знатної родини, був графом. Він був тим, хто умів об’єднати народ та розвивати його культуру. Андрея Шептицького називають Мойсеєм українського народу, адже він гуртував і вів українців у період між двома світовими війнами.

 

Багато спілкувався із молоддю, часто фінансово допомагав їм, щоб юні хлопці та дівчата могли оплатити навчання, працював із молодіжними організаціями. Сьогодні Митрополит Андрей Шептицький є зразком для наслідування кожного українця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: