Тернополяни ініціюють встановлення пам’ятника засновнику міста

Опубліковано:
3 Травня, 2016 о 14:53

Звернути увагу на гідні історичні постаті закликає владу міста Олексій Дрозд. У своїй петиції, зареєстрованій на сайті міської ради, він підкреслює, що Тернопіль втратив чимало гідних пам’ятників.

 



Відтак пропонує увіковічнити засновника міста Яна Тарновського, – повідомляє 0352.

 

« Багато обговорень в місті займає перенесення уже існуючого пам’ятника Пушкіну, встановлення монументу «Шапокляк», збереження чи демонтаж «Вічного вогню» у парку Шевченка… Та місто уже має приклади того, що справді важливі монументи та пам’ятники, які встановлювали наші предки були навіки стерті з пам’яті городян.

 

Тернопіль втратив пам’ятник покровительниці міста – Святій Теклі ( до слова, на місці де він був немає навіть пам’ятної дошки його існування), також знищено скульптуру святого Вінсента, знищено прекрасні своєю архітектурою фонтани: на привокзальній площі, на початку вулиці Валової ( зараз на його місці встановлено пам’ятник І. Франку), фонтан із лебедями біля Драматичного театру, де зараз пам’ятник Т.Шевченку ( чому знищено а не перенесено й досі не зрозуміло).

 

Та головний монумент міста чомусь ніколи не прикрашав жодного скверу Тернополя. Мова йде про увіковічення засновника міста Я.Тарновського, адже у таких містах як: Київ, Харків, а також Хмельницькому, яке носить ім’я видатного гетьмана

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: