— зріз гладкий і навіть глянцевий на вигляд, хоча повинен світитися цукровими крупинками;
— якщо розкришити м’якину в склянку з водою, то вода стане рожевою або червоною, здоровий кавун зробить рідину просто каламутною;
— м’якина бліда з товстими прожилками;
— якщо при стисненні кавун не тріщить, але на вигляд зрілий, значить, дозрів він не без чужої «допомоги».
Земляна пляма внизу на боці, повинна бути жовтою, а не білою.
Перегляньте також:
- Скандал у Тернополі: підозрюваного в розкраданні 44 млн для оборони обрали президентом асоціації боротьби
- Розвідники отримали привітання від Командувача ОК «Захід» напередодні професійного свята
І останнє. Стиглий кавун можна легко подряпати – провівши по ньому нігтем, ви без зусиль знімете верхній шар шкірки.