— зріз гладкий і навіть глянцевий на вигляд, хоча повинен світитися цукровими крупинками;
— якщо розкришити м’якину в склянку з водою, то вода стане рожевою або червоною, здоровий кавун зробить рідину просто каламутною;
— м’якина бліда з товстими прожилками;
— якщо при стисненні кавун не тріщить, але на вигляд зрілий, значить, дозрів він не без чужої «допомоги».
Земляна пляма внизу на боці, повинна бути жовтою, а не білою.
Перегляньте також:
- На Тернопільщину повертається Герой Ігор Бохенко, який загинув на Донеччині
- У Тернопільській ОВА “мовчать, як риби” щодо численних порушень у Новосільській спецшколі
І останнє. Стиглий кавун можна легко подряпати – провівши по ньому нігтем, ви без зусиль знімете верхній шар шкірки.