День вишиванки святкують у третій четвер травня. Цього року це 21 день місяця. Містян закликають зранку одягнути національне вбрання та цілий день проходити у ньому, щоб довести – вишиванка органічна частина життя українця. 

 



До Дня вишиванки цього року у деяких містах ще й приурочено акцію «Подаруй захиснику вишиванку». Військовим на передову за допомогою волонтерів планують передати сорочки. Збиратимуть їх до 1 липня.

 

День вишиванки – це свято національної єдності, яке має на меті об’єднати українців. Вишиванка – це символ, який єднає українців незалежно від мови спілкування, віросповідання та політичних поглядів.

 

Львівські громадські активісти публічно звернулися з проханням до президента України Петра Порошенка одягти в цей день вишиванку та згодом узаконити цей день в країні.

 

Додамо, що всеукраїнську акцію «День вишиванки» започаткувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Леся Воронюк у 2007 році.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: