Тернополян, які сприяли діяльності терористів, чекають роки за ґратами

Опубліковано:
5 Листопада, 2014 о 09:25

Під час зустрічі із журналістами обласний прокурор Тернопільщини Юрій Гулкевич заявив, що рівень злочинності в області – один з найнижчих в Україні. Втім, це зовсім не означає, що правоохоронці сидять, склавши руки. В числі особливо актуальних злочинів є й такі, які класифікуються як державна зрада та сприянна діяльності терористів. Випадки, звичайно, вкрай поодинокі, але таки мають місце.




Зокрема, за словами очільника обласної прокуратури, нещодавно прокуратурою області надіслано до суду кримінальне провадження стосовно двох місцевих жителів, обвинувачених у державній зраді, сприянні діяльності терористичних організацій, фінансуванні тероризму, вербуванні осіб з метою вчинення терористичних актів, публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу. Брати інструктували, організовували матеріальне забезпечення найманців, направляли їх через територію Білорусії, у спеціальний табір в м. Ростові-на-Дону для бойової підготовки та участі у терористичній діяльності в нашій державі. За 3 місяці цього року чоловіки завербували щонайменше 10 громадян України. Справа розглядається Тернопільським міськрайонним судом.

 

Окрім цього, 10 вересня було затримано й 47-річного тернополянина, який сприяв у діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Встановлено, що він весною цього року брав участь у захопленні Харківської ОДА у складі бійцівського харківського клубу «Оплот», у квітні –травні 2014 року вербував для терористів тернополян.

 

– На початку жовтня його, разом із 169-ма особами було обміняно в Харкові на полонених українських військових, але це не означає, що кримінальне провадження проти нього закрите, – зауважив Юрій Гулкевич. – Відповідно до процесуальних документів він оголошений в розшук, і в разі встановлення його місцезнаходження – розслідування щодо нього буде продовжено на загальних підставах і він відповідатиме за скоєний злочин.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: