25 жовтня, народні депутати України проголосували за скасування ввізного мита на електромобілі. 233 депутати підтримали закон у другому читанні. Закон передбачає безмитне ввезення не лише нових, але й вживаних електричних авто. Його впровадженням планують поліпшити екологію в країні. Адже у нас електромобілі – це рідкість, а всі транспортні засоби працюють з використанням традиційного моторного палива у двигунах внутрішнього згоряння, що дає надзвичайно шкідливі викиди в атмосферу. 

 



Виявляється, у Тернополі вже є перший електромобіль. Про це повідомляла газета Тернопіль Вечірній. Таку екологічно чисту машину ще влітку управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради передали представники компанії Shooter UA. Схожі авто в Україні мають лише Львів і Київ. До слова, електромобілі не лише нешкідливі для природного середовища. Відстань у сотню кілометрів за тарифами цієї машини вартує всього-на-всього близько десяти гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: