Тернопільський журналіст став повним кавалером ордена Архистратига Михаїла

Опубліковано:
28 Липня, 2024 о 17:17

Тернопільський журналіст та громадський діяч Тарас Савчук отримав високу відзнаку від Православної Церкви України – орден Архистратига Михаїла І ступеня. Ця нагорода стала визнанням його багаторічної волонтерської діяльності та заслуг перед церквою.



Шлях до визнання

Тарас Савчук – відома постать у Тернополі. Він працює головним редактором газети «Свобода», володіє кількома новинними сайтами та займається громадською діяльністю. Однак поза професійною сферою чоловік активно допомагає церкві та волонтерить, підтримуючи українських військових на фронті.

Нагородження відбулося 25 липня в селі Лішня Кременецького району під час Всеукраїнської прощі родин загиблих військовослужбовців. Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Епіфаній особисто вручив Тарасу Савчуку орден та грамоту “за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом”.

Повний кавалер церковного ордена

Примітно, що це вже не перша церковна нагорода Тараса Савчука. У 2020 році, в день хрещення Київської Русі-України, він отримав орден Архистратига Михаїла ІІ ступеня. Таким чином, тернопільський журналіст став повним кавалером цієї відзнаки, що є рідкісним досягненням серед жителів області.

Нагадаємо, що орден Архистратига Михаїла – це недержавна нагорода, заснована Православною церквою України. Вона має два ступені і вручається за особливі заслуги перед Помісною церквою. Відзнака І ступеня виготовляється з ювелірної латуні, покривається золотом та сріблом. Її основу складає округлий хрест з синьою емаллю на золотій зірці, в центрі якого розміщено барельєфне зображення архістратига Михаїла.

Щиро вітаємо Тараса Савчука з високою відзнакою та бажаємо творчого розвитку та натхнення у всіх його починаннях.

Раніше ми писали про те, що тернопільський депутат Михайло Тимошик нагороджений орденом Архистратига Михаїла I ступеня.

Тернопільський депутат Михайло Тимошик нагороджений орденом Архистратига Михаїла I ступеня

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтер, #журналіст, #нагорода, #орден Архистратига Михаїла I ступеня, #ПЦУ, #тарас савчук
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: