Тернопільський екс-регіонал розповів, чому його викинули в смітник

Опубліковано:
22 Грудня, 2014

Нагадаємо, інцидент із Павлом Федиком, директром ТВПУ №4 стався 12 грудня, коли він прийшов на своє колишнє місце роботи після того, як Апеляційний суд поновив його на посаді директора ВПУ №4. Однак увійти до училища йому завадили… учні. Вони закидали свого колишнього директора  снігом і «люстрували» у смітнику через «регіональне» минуле.Під час прес-конференції Павло Федик назвав смітникову люстрацію провокацією, яка «не робить честі тернопільському краю».

 

«Насправді діти опинилися заручниками тієї ситуації, їх втягнули у політичні ігри. Зараз я готую депутатське звернення і до Департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА, і до Міносвіти з тим, щоб вони розібралися в тому, що відбувається в училищі. Це ненормально, коли дітей затягують у якийсь політичний процес», – заявив він.

 

За словами Павла Федика, пише zik.ua, дітей підбурювали до правопорушення теперішні керівники та викладачі ВПУ, а смітник до будівлі навчального закладу особисто притягнув один із майстрів. Замовниками смітникової люстрації він назвав деяких своїх заступників, яких Павлдо Федик навіть до того ж звинуватив у зловживанні службовим становищем.

 

«Майстри училища, які входять у профком, мали усі можливості не допустити мене до  роботи. Для цього є закон «Про профспілки», який дозволяє це зробити. І не треба було підбурювати дітей, налаштовувати їх проти директора, тому що це виглядає негарно. Я думаю, що пора зупиняти такі методи люстрації. Тим більше, що уже прийнято закон про люстрацію», – наголосив Павло Федик.

 

За словами Павла Федика, повертатися на робоче місце того дня він не планував, а лише збирався написати заяву про відпустку. Після повернення з відпочинку він мав намір підготувати усе необхідне для виборів нового директора училища, оскільки у нього контракт закінчується уже через півтора місяці – у лютому 2015 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #люстрація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #федик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: