Тернопільським школярам розповіли як поводитися, коли Україна в небезпеці (ВІДЕО)

Опубліковано:
27 Жовтня, 2014 о 16:41

«Молитва за Україну» – під такою назвою 24 жовтня відбувся відкритий урок у Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3. Щоб захід відбувся одночасно в усіх класах, було залучено 8 священиків та 11 семінаристів Тернопільської духовної семінарії.




Дітям розповіли про необхідність молитви за Україну, військових і тих, що віддали своє життя, заохотили чинити діла милосердя та допомагати усіх, хто сьогодні потрапив у біду.

 

До навчального заходу прибули також бійці тернопільського добровольчого батальйону «Тернопіль». Вчителі та учні спілкувалися із військовими, ставили запитання та передали допомогу, яку зібрали власними силами.

 

 

Відтак усі прибули в Архикатедральний собор, де о. Роман Дутчак, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпарії, очолив Божественну Літургію. Священик закликав кожного мати віру в Бога, бо саме вона нам допоможе перемогти всякого ворога. Отець відзначивподвиг Віктора Гурняка, тернополянина, який по-геройськи віддав своє життя за Україну.

 

 

Вкінці усі заспівали гімн України.

 

Захід відбувся з ініціативи дирекції школи та о. Романа Дутчака.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: