Тернопільські рятувальники розповіли школярам, як надавати першу домедичну допомогу

Опубліковано:
9 Квітня, 2024

Тернопільській рятувальники завітали до школярів із порушеннями слуху та мови. Вони розповіли та показали їм, як швидкого огляду пораненого, як надати першу домедичну допомогу і загалом, як діяти у надзвичайних ситуаціях. Робили це за допомогою спеціальних манекенів.

«Рятувальники навчали дітей оцінювати нерозпізнані кровотечі. Детально розкрили методи контролю масивних кровотеч шляхом застосування турнікета, тиснучих пов’язок. Кожен з присутніх зміг попрактикуватися у накладанні турнікета на уявно пошкоджену кінцівку. Діти отримали цінні знання про те, як захистити себе та інших у разі надзвичайних ситуацій. Такі заходи мають велике значення не лише для учнів, а й для суспільства, адже формують свідоме ставлення до безпеки, розширює їхні знання та навички, що можуть бути використані у реальних ситуаціях», – розповіли в обласному управлінні ДСНС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #дснс, #рятувальники
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: