Тернопільські пластуни відсвяткували “Різдвяну свічечку”

Опубліковано:
10 Січня, 2015 о 14:50

Своє традиційне свято “Різдвяна свічечка” для об’єднання пластової родини і прослалвення народження Ісуса Христа пластуни провели 9 січня в “Перемозі”.




– Цього року у нас особливий акцент на мир, – каже комендант “Різдвяної свічечки” Іванка Гребеняк. – Кожен з нас чекає на мир. І цей мир приносить нам вефлиємський вогонь, який передають самі пластуни.

 

 

Як розповідають пластуни, концепція даного дійства заснована на тому, що двоє маленьких пластунів несуть цей вогонь від хати до хати і заходть до своїх друзів.

 

Свято почали з колядки, пластунського “Отче наш” та запалення трьох свічок. Кожен курінь до свята підготував подарунки один для одного. А гостей свята зі сцени розважали Маланка та вертепи. Пластуни коладували та щедрували.

 

Під час дійства у холі “Перемоги” пластуни організували невеликий ярмарок. На якому продавали солодощі та різні речі з символом “Пласту”. За словами організаторів, виручені кошти підуть на потреби організації.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини? gkfcn? hspldzyf cdsxrf
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: