Лікарі Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб кажуть, часто люди відмовляються від різноманітної їжі, побоюючись, що вона містить холистерин і може суттєво шкодити організму. Однак, не вся інформація про холестирин є правдивою.

Медики розповіли про найпопулярніші «міфи» про холестирин, які люди сприймають за правду:



«Найперше – вважають, що холестерин, безумовно, шкідливий. Насправді він не є «поганим жиром», який закупорює судини, а насправді виконує багато важливих функцій в організмі. По-друге, побутує думка, що для нормалізації ліпідного профілю найкраще підходить дієта з низьким вмістом жиру, та це не так. Хоч насичені жири, що є у м’ясі, маслі та сирі, й підвищують холестерин, але вони і збільшують вміст «хорошого» холестерину. Тому, краще не вживати інші дієтичні «бомби»: надлишок цукру та «швидкі» вуглеводи, крохмаль (наприклад картоплю), а ще перероблене м’ясо – ковбаси, сосиски та інше. По-третє – хибним є твердження, що люди з групи ризику повинні стежити за своїм холестерином й викреслити зі свого раціону яйця.  Такі продукти, насправді, впливають на рівень холестерину в крові лише незначною мірою. Дослідники виявили, що навіть ті, у кого ішемічна хвороба серця, можуть їсти по два яйця на день упродовж шести тижнів і без жодного негативного впливу на рівень холестерину», – кажуть фахівці обласного центру контролю і профілактики хвороб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #сало, #холестерин
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: