Тернопільські лікарі розповіли, що найчастіше викликає алергію

Опубліковано:
13 Липня, 2024 о 13:15
Тернопільські лікарі розповіли, що найчастіше викликає алергію
Деякі продукти можуть викликати алергію. Фото ілюстративне з відкритих джерел

Лікарі Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб розповіли, що найчастіше викликає у людей алергію. Зокрема, фахівці центру зауважують, що алергени можуть бути різних форм і їх можна знайти в різних середовищах.

«Один із найбільш поширених алергенів – пилок, який міститься в повітрі. Дерева, трави та бур’яни виділяють пилок у певні пори року. Ще один алерген – пилові кліщі. Вони є у домашньому пилу, в постільній білизні, м’яких меблях і килимах. Вони можуть викликати не лише алергічні реакції, а й астму. Лупа домашніх тварин теж може спричинити алергію», – кажуть медики.

Крім того, алергії часто викликають спори плісняви та цвілеві грибки, ростуть у вологих, сирих місцях, як у приміщенні, так і на відкритому повітрі. Коли спори плісняви потрапляють у повітря і вдихаються, вони можуть призвести до алергічних реакцій і загострення симптомів астми.



«Також у людей часто буває харчова алергія. Певні продукти містять білки, які можуть викликати алергічні реакції, це арахіс, деревні горіхи, молоко, яйця, соя, пшениця, риба та молюски. Алергію можуть викликати і укуси комах. Отрута від укусів комах (бджіл, ос, шершнів) та укусів (комарів, постільних клопів) може викликати місцеві або системні алергічні реакції у деяких людей. Латекс – ще один потужний алегрен. Натуральний каучуковий латекс, що міститься в медичних рукавичках, повітряних кульках, гумках і деяких видах одягу, може викликати алергічні реакції, починаючи від подразнення шкіри і закінчуючи важкими системними реакціями».

У деяких людей може бути алергія на певні ліки, зокрема антибіотики, наприклад пеніцилін, сульфаніламідні препарати та нестероїдні протизапальні засоби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Здоров'я, #лікарі, #продукти
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: