Тернопільські господині готують бійцям смакоту

Опубліковано:
1 Листопада, 2014 о 23:11

Тернополянки не залишилися байдужими до потреб української армії: господині вирішили допомагати бійцям на так званому кулінарному фронті. Спочатку передавали бійцям домашню випічку, тепер асортимент розширився. До фронтового меню увійшов борщ за рецептом дніпропетровських волонтерок та заготовки калини для боротьби з простудою.




Як кажуть господині, один із бійців попросив передати звичайної калини, обліпихи, малини до чаю, а також часнику. Такі продукти допомагають воякам боротися з недугами під час похолодання. Тож одне з найперших завдань сьогодні – підготувати зацукровану або у вигляді желе калину й інші «протигрипозні» ягоди.


За прикладом дніпропетровських господинь, тернопільські волонтерки почали готувати заготовки для борщів. Товаришки зі Сходу поділилися рецептом, тепер тернополянки сушать овочі, додають спеції і, згідно з рецептурою, розподіляють по пакетах, куди вкладають інструкцію з приготування.


Всі бажаючі можуть або самі сушити овочі, або долучитися до процесу переробки продуктів на складі логістичного центру допомоги українській армії. Волонтери повідомляють, що на складі продуктів є вдосталь. Перед тим, як братися до приготування сухого борщу, тернополянок просять звернутися до контактної особи, щоб дізнатися правильну технологію та скоординувати дії.


Допомога потрібна не лише у приготуванні їжі, а й в упаковці, друкуванні інструкцій, можна позичити сумку, купити пакети для вакууматора, допомогти у перевезенні та інше. Було б тільки бажання.

Бійці дуже радіють домашнім смаколикам, а рідний український борщ підтримує не лише фізичну форму, а й бойовий дух, адже зроблений з любов’ю дбайливих землячок.


Бажаючі допомогти у приготуванні страв для потреб бійців можуть звертатися за номерами: 098-478-05-21 (Оксана Бучковська) та 067-344-44-40 (Вікторія Лень).

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: