Тернопільська студентка-волонтерка стала легендою на фронті

Опубліковано:
4 Січня, 2015 о 10:58

Завдяки своїй відважності студента шостого курсу Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Іванка Чобанюк стала справжньою легендою у зоні АТО.

 



 

Лікар-волонтер Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», який базується в Пісках, Роман Замрій розповів, що «дівчина фактично є командиром серед лікарів-волонтерів у цьому підрозділі. Вона єдина змогла налагодити роботу групи таким чином, що не було втрачено жодного життя під час перевезення поранених з місця бойових дій до госпіталів. Тому всі бійці  дуже вдячні їй за таку віддану роботу».

 

Роман Замрій розповів про історію, яка сколихнула всю країну. Багато ЗМІ розповідали про трагічну гуманітарну ситуацію в Пісках, внаслідок якої один літній чоловік мало не вмер з голоду. Так ось цього чоловіка знайшла тернопільська студентка-волонтерка Іванка Чобанюк.

 

«Іванка возила цьому чоловіку медикаменти та їжу, – розповідає пан Роман. – Туди фактично не їздять машини з гуманітарною допомогою тому місцеве населення допомогу отримує від нас. Ми ділимося усім, що передає нам волонтерський корпус. У Пісках проживає приблизно 120 осіб місцевого населення».

 

Також військовий лікар розповів, що Іванка одна з небагатьох волонтерів, яка витягує поранених під мінометним обстрілом. Адже їй, як майбутньому лікарю, важливе кожне життя. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтери, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: