Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги тепер зцілюватиме ще й живописом

У лікарні реалізовано мистецький проєкт "Зцілення живописом".

Опубліковано:
27 Липня, 2024 о 22:55

У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги реалізовано мистецький проєкт “Зцілення живописом”, спрямований на покращення атмосфери в медичному закладі та сприяння одужанню пацієнтів через мистецтво. Ініціатива є частиною всеукраїнського руху за поширення культури живопису в лікарнях. Про це повідомили на сторінці КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» у Фейсбук.

Зцілення живописом



Мистецтво як інструмент зцілення

З нагоди Дня медичного працівника у Лікарні швидкої допомоги реалізували мистецький проєкт “Зцілення живописом”, в межах якого медичний заклад отримав у подарунок картини.

Це всеукраїнська ініціатива, ціль якої – поширення культури живопису у медичних закладах та створення універсального простору для зцілення тіла і душі. Головна мета проєкту – створити в лікарні атмосферу, яка сприятиме одужанню та підтримці ментального здоров’я. Це важливо як для пацієнтів, так і для медперсоналу, особливо в нинішній непростий для України час. Адже вченими доведено, що споглядання мистецьких творів допомагає зняти напругу, стрес, вивільнитися від тривоги та позбутися депресії.

Зцілення живописом

Подарунок від київської художниці

Лікарня швидкої допомоги збагатилася прекрасними творами мистецтва завдяки київській художниці Oleksandra Ievseieva. Вона особисто завітала до Тернополя, щоб подарувати три свої картини: “Спогади про літо”, “Поле” та “Квіти з мого саду”. Ці яскраві полотна тепер прикрашатимуть стіни лікарні, створюючи атмосферу затишку та спокою для пацієнтів і медичного персоналу.

Директор медичного закладу Ярослав Чайківський з вдячністю прийняв подарунок, провів екскурсію лікарнею для художниці та запевнив, що картини відіграватимуть важливу роль у реабілітаційному процесі.

“Висловлюємо щиру подяку всім меценатам проєкту “Зцілення живописом” за їхню підтримку та небайдужість” – написали у повідомленні.

Зцілення живописом

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #"Зцілення живописом", #картини, #мистецтво, #мистецький проєкт, #Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: