Тернопільська громада об’єднується для допомоги дітям загиблих

Опубліковано:
1 Лютого, 2015 о 19:02

Незвичайний благодійний захід відбувся 29 січня в приміщенні тернопільського ресторану «Оскар». Він примусив згадати давні традиції Козаччини, коли для громади було неписаним законом брати під свою опіку сиріт та вдів козаків, які загинули у боях. Сьогодні українці теж гинуть, захищаючи свою землю, а їхні діти вже назавжди залишаються без батьківської любові та турботи.




Така непоправна втрата спіткала сім’ї Героїв з Тернопільщини Віктора Гурняка, Сергія Долгіх, Миколи Руснака, Дениса Громового та Руслана Степули. Саме їх вшанували хвилиною мовчання присутні на вечорі-презентації благодійного календаря «Серце Європи – Тернопіль».

 

 

Цей календар, куди увійшли світлини тернопільських фотографів з краєвидами нашого міста та вірші про нього тернопільських поетів, був виданий спеціально заради збору коштів для  дітей воїнів, загиблих у зоні АТО. Його придбало під час заходу багато знаних у Тернополі людей – бізнесменів, митців, лікарів, освітян, журналістів, тож вдалося зібрати понад 51 тисячу гривень.  Кошти були відразу обліковані, розділені порівно, та вручені присутнім на вечорі членам родин.

 

Як сказав у своєму виступі організатор вечора та меценат благодійного календаря, депутат Тернопільської міської ради Віталій Цимбалюк, це був лише початок об”єднання місцевої громади задля підтримки дітей загиблих Героїв. Вперше він відвідав такі родини ще у День Святого Миколая, відтак почав думати, як продовжити цю допомогу. А потім, під час проходження військового вишколу у навчальному  таборі під Києвом, почув від свого товариша слова, які врізалися в серце і пам”ять. Про те, що він переживає лише за три речі – щоб жертви українців не були марними, щоб не стати безсилим калікою, і щоб якщо загине, то його діти не залишилися голодними й холодними. Тоді й з”явився у Віталія Цимбалюка задум провести благодійну акцію, яка б об”єднала якомога більше людей, адже і напівсиріт, як це не боляче усвідомлювати, через війну стає все більше. «Як тільки зможу, об”єднуватиму громаду для допомоги цим діткам, – сказав він, – і разом з тим постійно молю Бога, щоб наші воїни поверталися додому живими!».

 

У підтримку акції виступив  Олег Гуковський, голова Тернопільського осередку Української спілки психотерапевтів, волонтер Психологічної кризової служби, який бере активну участь у роботі груп взаємопідтримки для сімей загиблих «Родинне коло». Він, зокрема, зазначив, що це дуже важливе, коли до такої допомоги приєднуються представники різних верств.

 

На вечорі-презентації було оголошено, що всі, хто придбав мистецький календар, відтепер належать до Благодійної Сотні, яка діятиме не лише в Тернополі і Україні, а й в цілому світі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: