Тернопільщина завершила збирання гречки, сої та соняшнику

Опубліковано:
1 Грудня, 2014 о 09:31

Щодо результатів проведених осінньо-польових робіт у 2014 році, а також про перспективи посівної кампанії 2015 року у Тернопільській області обговорили під час робочої наради, яку провів директор департаменту агропромислового комплексу Олег Напора, інформує прес-служба ОДА.




Зокрема, під час наради було обговорено про хід збиральної кампанії сільськогосподарських підприємств районів, в тому числі графік надходження цукрових буряків на заводи.

 

«На даний час в області закінчили збір гречки, сої та соняшнику, — зазначила начальник відділу агропромислового виробництва та маркетингу сільськогосподарської продукції Марія Дерманська. — Завершують збирати цукрові буряки. Відтак обробили 37,3 тис. га від загальної площі посівів даної культури. На цукрові заводи вивезли 1426 тис. тонн буряків. Їх середня врожайність цього року становить 401,7 ц/га».

 

Окрім того, на нараді обговорили структуру посівних площ на 2015 рік. Зокрема, підняли питання про потребу області в насінні та міндобривах.

 

«У першому півріччі 2015 року для проведення посівів нам потрібно мати запас мінеральних добрив у кількості 43 460 тонн, — додала Марія Дерманська. — Потреба у зерново-бобових становить 18,5 тис. тонн, із них у кукурудзі —3,4 тис. тонн. Ці показники ми узгоджуватимемо з аграріями та робитимемо запаси відповідно до можливостей».

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гречка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #соняшник, #тернопіль, #тернопільські новини, #урожай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: