Тернопільщина прощається з Романом Лубківським

Опубліковано:
25 Жовтня, 2015 о 23:23

26 жовтня у понеділок на Личаківському цвинтарі Львова поховають нашого земляка, уродженця села Острівець Теребовлянського району українського письменника і громадського діяча, одного з засновників РУХу Романа Лубківського.

 



25 жовтня у Соборі святого Юра відбулась заупокійна Архиєрейська літургія та прощання з людиною, яку усі, хто його знали та спостерігали за його творчісттю і діяльністтю називали українським велетом.«Чому втрати стаються завжди так несподівано… Тернопілля вже не має такого гідного сина… Роман Лубківський пішов у засвіти. Співчуття Данилу і Маркіяну Лубківським і також усім, хто знав їхнього батька. Мала за честь бути із ним знайомою. Під час інтерв’ю у Збаражі цей український велет – родом із Тернопільщини – пошкодував, що не писав щоденник…» так написала на своїй сторінці у Facebook відома тернопільська журналістка Любов Красновська.

Український письменник і дипломат, заслужений діяч культури Польщі, популяризатор чеської літератури, лауреат Шевченківської премії, твори якого перекладені англійською, білоруською, болгарською, польською, російською, сербською, словацькою, хорватською та чеською мовами Роман Лубківський пішов з життя 23 жовтня в Львові на 75-му році життя. Вічна і світла пам’ять…

Не  хочу  аби
Замість  мене  думали
Не  хочу  аби
Замість  мене  вирішували
Не  хочу  аби
Замість  мене  голосували…
Хочу  бути  самим  собою
Настільки
Аби  до  серцевини
Совісті  

Роман Лубківський “КРЕДО”

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: