Тернопільському айкідо клубу «Агацу» – 15 років (Фото)

Опубліковано:
12 Жовтня, 2015 о 16:23

У 2000 році на межі тисячоліть тільки декілька спортсменів у Тернополі володіли технікою, яку у світі знають, як техніка справжньої перемоги. Сенсей Тернопільського клубу «Агацу» Бойців Ігор Богданович свої тренування проводить у вечірній час у спорт залі ЗОШ №10, завжди радий новачкам будь якого віку. Каже, що вже стає звичним: спочатку починають займатися діти, а пізніше до них приєднуються батьки.

 



Айкідо єдине східне єдиноборство, де не проводяться змагання з визначенням переможців. На заняття в Айкідо клубі відразу відчуєш характерний східний колорит. Будь де у світі у кожному залі, де проходять тренування з айкідо ви побачити портрет  Осенсея  Моріхея Уесіби. Своє мистецтво він створив  і для захисту і для роздумів. Тому кожне заняття починається з традиційного привітання та розмови вчителя, тренера з учнями. Девіз айкідо: «Масакацу Агацу Кацухаябі» у перекладі на українську мову буде звучати як: «Істинна перемога – це перемога над собою…» і не тільки у спорті, а й у житті такий принцип веде до успіху. Особливу пошану тут віддають японській зброї. Обов’язкові вправи з палицями, з мечами та ножами дозволяють розширити межі свого мистецтва, як новачкам, так і досвідченим спортсменам. На заняттях з айкідо тебе навчать, як бути завжди готовим до неочікуваних ситуацій. Кожна сходинка, кожен наступний рівень надається після обов’язкових атестацій. Ранги в айкідо це учнівські рівні – 6 учнівських ступенів кю та десять ступенів майстерності – дан. Кожен рівень майстерності – це пояс відповідного кольору, яким підперезується одяг спортсмена айкідо.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі – все для юних спортсменів

 

Айкідо – єдина техніка східних єдиноборств спрямована виключно на самозахист. Засновник айкідо Моріхей Уесіба сказав: “Айкідо, це ліки для хворого світу”.Філософія айкідо-відсутність агресії, відновлення гармонії в навколишньому світі. Ай—рівновага, гармонія, Кі—життєва сила, До—філософський принцип,шлях розвитку і вдосконалення.

 

Масакацу Агацу Кацухаябі! Ваш день стрімкої перемоги обов’язково настане разом з айкідо!

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: