Тернопільський старожил розповів про чоловіка, який мав справу з дияволом (Відео)

Опубліковано:
7 Жовтня, 2016 о 11:43

Тернопільський старожил пан Юрій розповів історію про тернополянина Лучинського, який спілкувався з дідьком. Чоловік каже, що нечисту силу бачили й інші жителі міста. Було це у 1947 році, – пише Доба.

 



За словами Юрія, пан Лучинський був директором ощадної каси в Тернополі. Він заробляв до 230 злотих. На той час це були великі гроші, оскільки за них можна було купити хорошу корову (60-70 злотих), а взуття на той час коштувало 15 злотих. Жила сім’я Лучинських на вулиці Оболоня. До нашого часу його будинок не зберігся. 

 

 – Я туди носив молоко. Дзвоню в двері, а пан мені каже: “зачекай дитино”, і до когось говорив: “йди звідси, я тобі кажу йди звідси” а дідько не вступався. Нарешті чую, як хтось піднявся по дерев’яних сходах, дідько пішов на стрих, а пан відкрив мені двері, – розповів тернополянин Юрій. – Потім приходив пан Лучинський до тата і казав, що дідько його тягне і хоче вбити.

 

Старожил розповідає, що нечиста сила повісила тернополянина.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий тернопільський священик написав про молодь і соціальні мережі

 

– Могли врятувати його, але дідько не дав. Стягнули чоловіка з шнурка, він впав і так крутився, що не можна було впізнати, де голова, де ноги – все було в крові і в болоті. Зробив з нього глибу. І тато мій робив труну і ми його поховали, – каже пан Юрій. 

 

Чортівню бачили і інші тернополяни. Зокрема, сусіди Лучинського пробували його ловити. Також часто дідька у вигляді панича бачили на балконі у пана Лучинського.

 

– Сусід лапав дідька по паркані. Він його лапав, а той тікав. То був не жарт. Також боднар був і каже, година шоста-сьома дивимось в шпарку, бачимо панич на балконі курить, то був дідько, – зазначив пан Юрій.  

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: