Тернопільський нардеп Тарас Пастух: «Потрібно прибрати «присоски» оборонних підприємств, які розкрадають державні кошти»

Опубліковано:
9 Жовтня, 2016 о 08:13

Встановити цивільний контроль над витратами оборонних підприємств, прибрати «присоски», які розкрадають державні кошти, і показати кожному солдату та українцю, як витрачаються мільярди гривень з бюджету – з такою вимогою звернувся до глави уряду народний депутат України фракції «Самопоміч» Тарас Пастух під час виступу у парламенті.

 



«Ми підтримуємо законопроект про збільшення фінансування військових та правоохоронців, бо не маємо права залишити рядового солдата чи поліцейського без зарплати. Однак хочу спитати пана Прем’єр-міністра – коли ми нарешті зробимо так, аби ці кошти справді дійшли до рядового солдата?» – заявив Тарас Пастух.

 

За його словами, у парламенті не раз йшлося про те, що солдат, який служить в АТО, повинен отримувати високу зарплату. «У результаті зарплата піднялась також і в кожного генерала, який сидить сьогодні в Міноборони та Генштабі», –  зазначив нардеп.

 

Водночас над усіма витратами, які сьогодні спрямовуються на оборону країни, має бути встановлено цивільний контроль. «Тому що в цей час десятки і сотні мільйонів гривень розкрадаються з «Укроборонпрому». Уряд та Парламент повинні спільно працювати, щоб ці «присоски» біля «УкрОбналПрому» не розкрадали ці кошти», – заявив Тарас Пастух.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура позбавляє олігарха з Тернопільщини заробітків

 

За словами нардепа, фракція «Самопоміч» підтримає бюджет на наступний рік лише за умови, що інформація про витрачання коштів буде доступна кожному солдату та кожному українцю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: