Тернопільський клуб старожитніх авто «Ретро-Кортеж» на фестивалі у Львові (Фото)

Опубліковано:
9 Червня, 2016 о 13:23

Упродовж трьох днів, 3-5 червня цього року, Львівський центральний парк культури і відпочинку імені Б.Хмельницького перетворився на відкритий музей старожитніх автомобілів. Тут можна було не тільки помилуватися унікальними ретрокарами, а й побачити їх в дії під час перегонів. На ретро-подію року до Львова приїхали власники давніх автівок з 6 країн світу. Більшість з них змагалися за головні призи на знаменитій трасі «Львівський трикутник». Загалом у Міжнародному фестивалі старожитніх автомобілів «Леополіс Гран Прі» взяло участь майже 150 екіпажів з України, Польщі, Литви, Латвії, Італії, Угорщини. Україну представляли автолюбителі Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Київської, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей.

 



 

«Цей фестиваль відбувся вшосте. Минулі два роки були важкими, адже люди боялися до нас їхати через війну. Цього року вже стало легше. До нас вперше приїхали угорці, італійці. Ми маємо шанс вийти на європейський рівень», – розповів президент автоклубу «ЗАЗ-Козак», голова оргкомітету Володимир Кулинич.

 

 

У програмі фестивалю – виставки-презентації ретро-автомобілів під відкритим небом, ретро-парад автомобілів центральними вулицями міста, змагання на дитячих автомобілях, покази спеціалізованих колекцій мод автомобільної тематики, вечірки та концерти.

 

 

Тернопільщину представляв власник унікальної колекції ретрокарів і нещодавно відкритого музею старожитніх автомобілів «Ретро-кортеж» Тарас Демкура. Окрім унікальних авто, відомий тернополянин підготував ще й подарунки для вихованців інтернату. Як зазначив голова ради директорів Української асоціації прямих продажів (УАПП), генеральний директор «Amway Україна» Томаш Мурас, який також взяв участь у святі, місія компанії – покращувати життя інших.

 

 

«Ми завжди з радістю беремо участь у всіх заходах, в яких задіяні наші лідери з «Amway» і де є соціальна складова. Місія і цінності нашої компанії полягають у тому, аби допомогти іншим, хто цього потребує, і таким чином покращити життя людей з числа соціально незахищених категорій. Особливу увагу приділяємо дитячим  будинкам. Головний принцип нашої роботи – вміти дарувати суспільству свою увагу, турботу. В цьому світі важливо не тільки заробляти, а й віддавати на благородні справи, бути чутливим до чужого горя. Нещодавно ми були в Київському центрі кардіології і кардіохірургії, де вручили чек головному лікарю на 700 тисяч гривень після акції «Пробігу під каштанами». Сподіваємося, що наш внесок допоможе медичному закладі у придбанні нового обладнання. Того дня в заході взяло участь понад 10 тисяч людей. Сьогодні ми у Львові і знову ж таки з соціальним спрямуванням. Місія нашої компанії досить проста – покращити життя іншої людини», – наголосив Томаш Мурас.

 

 

Компанія «Amway» підготувала для вихованців Сколівської загальноосвітньої школи-інтернату подарунки, які були передані під час «Леополіс Гран Прі». Директор цього закладу Світлана Губіш зазначила, що вони упродовж тривалого часу підтримують дружні стосунки з авто-фан-клубом «Заз-Козак». «Ми щороку з задоволенням приїжджаємо на подібні заходи і з нетерпінням чекаємо зустрічі. У нас специфічний заклад, який сприяє гармонійній соціалізації дітей різних категорій. Працюємо у форматі загальноосвітньої школи, в якій навчається 172 дитини. Сироти мають можливість не тільки здобувати освіту, а й постійно проживати і отримувати повноцінну турботу. Фактично вони інтегровані у соціум, оскільки щодня спілкуються з учнями з повних сімей, а останні з тими, хто позбавлений батьківського піклування. Це сприяє кращому порозумінню між дітьми», – додала пані Світлана.

 

 

 

Нагадаємо, що Тернопільський клуб «Ретро-кортеж» є членом авто-фан-клубу «Заз-Козак». Дружня команда львівських шанувальників старожитніх авто взяла участь у відкритті музею «Ретро-кортеж» у Трнополі. Саме тоді президенту клубу Володимиру Кулиничу припали до душі роботи Сергія Кузнєцова, які стали частиною колекції Тараса Демкури та експозиції музею.

 

 

«Пан Володимир попросив, аби ми показали ці витвори гостям львівського фестивалю. Сьогодні тут розміщено дві роботи нашого тернопільського майстра. Вони дуже подобаються дорослим і дітям,, всі залюбки фотографуються біля них. Ці рукотворні машини стали візитівкою нашої колекції. Окрім того, такі вироби мають ще екологічне спрямування – зі сміття і металобрухту можна створити витвори мистецтва, які будуть радувати багатьох людей. Ми вже маємо 10 машин і продовжуємо співпрацю з Сергієм Кузнєцовим в цьому напрямку. Невдовзі наш автопарк дивовижних автівок поповниться.

 

 

 

Також привезли з колекції дві машини, які на ходу. Окрім того, львівська ретромайстерня привезла на виставку щойно відреставрований «Урал ЗІС» військового часу. Невдовзі він буде в Тернополі і спробуємо з нього зробити екскурсійний автомобіль. В кузові розмістимо лавки і всі бажаючі зможуть оглянути наше місто саме з висоти ретромашини», – розповів тарас Демкура.

 

 

Тарас Володимирович уже двадцять років співпрацює з компанією «Amway», яка привносить благодійну складову у всі заходи, де беруть участь її партнери. До речі, під час минулорічного ретро-фестивалю «Золота підкова», який відбувся в Тернополі, для дітей трьох сиротинці компанія «Amway» передала подарунки, а Тарас Демкура організував професійну фотосесію у ретрокарах. Презенти отримали і вихованці Кам’янець-Подільського інтернату, коли цьогроріч у відкритті туристичного сезону трав участь «Ретро-кортеж».

 

 

«Томаш Мурас приїхав ще й водночас ознайомитися з ходом підготовки до відкриття потужного бізнес-центру компанії «Амвей» у Львові, яке відбудеться 5 липня цього року. З гордістю можу сказати, що усе буде найпотужніший і найсучасніший центр в Європі, в якому створено багато робочих місць і всі умови для комфортної праці. Пишаюся тим, що свій бізнес пов’язав з соціально відповідальною компанією», – додав Тарас Демкура.

 

 

Подарунки і призи від «Amway» отримали і переможці ретро-перегонів цього річного фестивалю.

 

 

Фестиваль ретро-автомобілів «Leopolis Grand Prix» залишив в серцях відвідувачів багато позитивних емоцій та вражень. Усі учасники висловили вдячність львівському авто-фан-клубу «ЗАЗ –Козак» і особисто Володимиру Кулиничу, Роману Фернесі та всій команді за високий рівень організації.

 

 

Тернопільський «Ретро-Кортеж» повернувся додому з дипломати та грамотами, аби далі популяризувати туристичну привабливість рідного краю та Західної України, яка є осередком шанувальників ретрокарів.

 

 

Тепер всіх власників старожитніх авто і поціновувачів найкращих взірців світового автопрому чекаємо восени у Тернополі на фестивалі «Золота підкова 2016». Цей захід включений до переліку подій Автомобільної федерація України.

 

 

Окрім того, тернополяни і гості міста можуть відвідати музей «Ретро-Кориеж», який працює з вівторка по неділю з 12 до 17 години.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: