Тернопільський дієтолог про осіннє меню: продукти «гарного настрою» і ті, що зміцнюють імунітет

Опубліковано:
19 Листопада, 2015 о 11:22

Восени наш організм перебудовується на зимовий режим. Гостріше відчуваємо зміни у погоді та більш схильні до застудних захворювань. Тому саме у цей час варто переглянути свій раціон харчування, – стверджують фахівці. Тернопільський дієтолог Ірина Боровик радить щоденно вживати кисломолочні продукти, пити достатньо рідини. Підійдуть різноманітні фруктово-ягідні морси, компоти, киселі. А от солодощів потрібно вживати менше, особливо шкідли вони зранку на голодний шлунок. Та все ж порцію смаколиків можна дозволити у першій половині дня. Продукти «гарного настрою» – чорний шоколад, банани, родзинки.

 



Для зміцнення імунітету підійдуть продукти, які містять вітамін С – лимони, чай із шипшини. Також пані Ірина радить приготувати зміцнючий чай  з імбирю, листочків м’яти та меду.

 

Для здоров’я суглобів, які восени особливо чутливі до погодніх змін, варто зменшити кількість жирних продуктів. З м’яса віддати перевагу курятині чи індичатині. Хоча у помірних кількостях буде корисним свіже сало з часником. Дієтолог рекомендує приготувати курку за таким рецептом: м’ясо замочити на годину-дві у солоній воді, вийняти, натерти натуральними спеціями та медом та запекти у фользі протягом 15-20 хвилин. Приготована таким чином курка буде не лише смачною, але й корисною та дієтичною.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: